Boje radosti na zidovima prijateljstva

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. lipnja 2017. - 11:39

U večernjim satima  2.6., petak, prostorije Zajednice Hrvata i Prijatelja Crna Gora u Podgorici, bile su suviše male prihvatiti sve one koji su željeli vidjeti djela mladih stvaralaca u čijem se pogledu na svijet još uvijek prepliću boje dječije sreće; nevino zelena, razigrana narančasta, topla žuta... Ovi mladi ljudi, zajedno sa svojim profesorom likovne umjetnosti,  gdinom Mirkom Dragovićem, materijalizirali su odgovor na pitanje zašto se njihova NVO zove 'Znam put'. Lakoća izbora radosti ostavljala nas je zatečenima.

Vjerovatno bi trebalo napomenuti, za neupućene, da su umjetnici djeca i mladi (starosne dobi od 12 do 18 god) sa smetnjama u mentalnom razvoju, te da je ovo 2. izložba koju NVO 'Zajednica Hrvata i Prijatelja Crna Gora' i NVO 'Znam put' zajedno organiziraju.

Skup je pozdravila gđa Svjetlana Zeković, predsjednica ZHIP CG, naglašavajući da je ovakav događaj jedan od onih koji uvijek ispune radošću i gosta i domaćina. Gdin M.Dragović se zahvalio ZHIP CG na već poznatom gostoprimstvu, te izrazio svoje uvjerenje u dugu i plodnu suradnju.

'Dok vaše oči uživaju odmarajući se na mekim linijama ovih remek dijela, jer ona to uistinu jesu, mi ćemo stihovima bojati ovaj krasni događaj' rekli su članovi grupe mladih koji u okviru ZHIP CG rade niz projekta kroz koje se upoznaju i druge upoznaju sa hrvatskom kulturom. Stihovi na engleskom, španjolskom, ruskom, njemačkom, filipinskom, hrvatskom i crnogorskom  tekli su lagano pokazujući koliko su različitosti lijepe.

Gost-domaćin je bio i dječiji pjesnik, gdin Zoran Mićović, koji je pozdrav i lijepe želje izrazio recitirajući svoje pjesme.

Budući je ovo bila poklon izložba, posjetitelji su mogli uzeti sliku koja im se sviđa – nakon izložbe nijedna slika nije ostala na zidu!