Predstavljanje crnogorskih književnika hrvatskoj javnosti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. ožujka 2016. - 9:17

Crnogorsko društvo nezavisnih književnika (CDNK) iz Podgorice, kao nastavak suradnje između crnogorskih i hrvatskih pisaca, u petak 4. ožujka 2016. godine u 19 sati, u antikvarnici-knjižari Ex Libris u Rijeci, organizira predstavljanje troje crnogorskih književnika hrvatskoj javnosti: pjesnikinje Dragane Tripković, književnika i izdavača Milorada Popovića, te književnika i esejiste Andreja Nikolaidisa.

Radi se o višestruko nagrađivanim autorima triju generacija i triju književnih poetika iza kojih su brojna priznanja u Crnoj Gori i inozemstvu, a koji se smatraju trenutačno jednima od najvažnijih autora koji pišu na crnogorskom jeziku. Tamošnja publika će imati priliku da se upozna s najnovijim dosezima crnogorske književnosti, a otvorit će se i aktualna pitanja crnogorske književne scene. Predstavljanje Dragane Tripković, Milorada Popovića i Andreja Nikolaidisa, te razgovor s njima vodit će riječki književnik Milan Zagorac. Ovo predstavljanje je „uzvratni“ susret, budući da su u lipnju 2015. godine autori Kristina Posilović i Zoran Žmirić sudjelovali na predstavljanju recentne hrvatske i riječke književnosti u Podgorici i Cetinju.

Ovaj je susret, kao i prošlogodišnji, omogućen suradnjom Grada Rijeke, Zajednice Crnogoraca Primorsko-goranske županije iz Rijeke i CDNK Podgorica.