Boks: Hrgović do devete pobjede, srušio Meksikanca Herdiju u trećoj rundi

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 25. kolovoza 2019. - 11:10
Autor: 

Devetu profesionalnu pobjedu ostvario je najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović kad je u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu u meksičkom gradu Hermosillu nokautom u trećoj rundi svladao 26-godišnjeg Meksikanca Marija Herediju i tako zadržao pojas internacionalnog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u. Za 27-godišnjeg Filipa 'El Animala' Hrgovića ovo je bila deveta uzastopna profesionalna pobjeda, dok je Meksikancu, 48. teškašu na BoxRec ljestvici na kojoj je hrvatski borac bio 17. uoči ovog meča, nanio sedmi poraz u karijeri.

Do treće runde Heredia je bio prilično ravnopravan Hrgoviću, no unatoč silnoj želji, nije uspio ozbiljnije ugroziti hrvatskog borca.

"Očekivao sam jak start njegov i tako je i bilo. Krenuo je jako prvih par rundi, ali znao sam da će se ispucati", izjavio je Hrgović u programu RTL-a nakon borbe, u kojoj je nastupio s lakšom ozljedom lijeve ruke.

"Lijevu sam samo namještao, nisam je praktički uopće bacao. Kad sam ju bacio dosta me boljelo. Mislim da je ozlijeđena, no rekao sam da ću ga pobijediti desnom rukom, to sam i učinio", rekao je Hrgović koji je odlučnije krenuo prema suparniku nakon dvije konzervativno odrađene runde.

"Noge su mi bile mrtve, ali nekako kao da sam znao da mu dolazi kraj. Osjetio sam da ide dolje trećoj rundi."

Tako je i bilo. Heredia je na podu završio nakon samo 35 sekundi borbe u trećoj rundi, nakon čega je sudac u ringu u bio prisiljen prekinuti dvoboj, jer Meksikanac nije bio sposoban nastaviti meč.

Iako je Heredia prema svom rejtingu bio najopasniji Hrgovićev suparnik, 27-godišnji borac iz zagrebačke Dubrave, rutinski je došao do još jedne pobjede koja će pridonijeti dizanju njegova ugleda u svijetu teškaša pa bi, prema najavama njegovih promotora, najbolji hrvatski boksač do kraja ove godine mogao dobiti priliku protiv još boljih i opasnijih suparnika, što je i njegova velika želja.

Najavljeno je da bi Hrgovića mogli gledati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, kao boksača u jednoj od uvodnih borbi na velikom spektaklu, uzvratnom dvoboju za naslov svjetskog prvaka između nekadašnjeg vlasnika četiri pojasa Britanca Anthonyja Joshue i sadašnjeg svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO Meksikanca s američkom putovnicom Andyja Ruiza.

Hrvatski borac gori od želje za velikim dvobojima i tvrdi da je već sada spreman za borbe s najboljim boksačima svijeta.

"Daj mi najjačeg na svijetu! Daj mi neko ime, daj mi nekog opasnog. Spreman sam za sve, za svakoga", poručio je Hrgović koji bi prema najavama do kraja godine trebao još dvaput u ring.