Goran Ivanišević za Kuću slavnih

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. kolovoza 2018. - 11:05

Prvi put u 64-godišnjoj povijesti teniske Kuće slavnih obični ljubitelji tenisa dobit će priliku glasovati za svoje idole.

Hrvatski tenisač Goran Ivanišević jedan je od osam nominiranih za članstvo u prestižnoj teniskoj Kući slavnih. Otkad je osnovana 1955. godine, Kuća slavnih primila je 254 člana iz 23 države, a za klasu 2019. nominirano je osam tenisača, među kojima je i Ivanišević. 

Ostali nominirani su Jonas Bjorkman, Sergi Bruguera, Jevgenij Kafeljnikov, Cocnhita Martinez, Thomas Muster, Li Na i Mary Pierce.

Tradicionalno su o prijemu dosad odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, novinara i povjesničara. Oni glasuju i dalje, no glasovi navijača bit će pribrojeni i djelomično će odlučivati o konačnom ishodu. 

Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora dobiti 75 posto glasova ITHF-ove glasačke grupe, koja se sastoji od novinara, povjesničara i članova Kuće slavnih, a tri najbolje plasirana kandidata po navijačkim glasovima dobit će bonus bodove, tri, dva ili jedan posto. 

Svoj glas možete dati sve do 8. listopada na https://www.tennisfame.com/vote.