Hajduk – Osijek 3:0

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. - 10:01
Autor: 

Hajduk je u sedmom kolu HNL-a na Poljudu svladao Osijek 3:0, pogocima Malokua, Caktaša i Bencuna te uz dvije asistencije Balića. Iako su u Hajduku proteklih dana više analizirali poraz od Slovana nego Osijek, Burićeva momčad bila je koncentrirana i efikasna. Upisali su drugu pobjedu u sezoni i na četvrtom mjestu priključili se vodećim ekipama prvenstva. U odnosu na utakmicu u Liberecu, Burić nije mogao računati na Jeffersona, Biljija je zamijenio Nižić, a od prve minute s Kišom u napadu krenuo je Maloku. Ohandza je ostao van kadra, trener ga čuva za uzvrat sa Slovanom u četvrtak na Poljudu.

U 19. minuti za vodstvo je zabio Maloku na dodavanje Vlašića koji se probio po desnoj strani. S nekih 18 metara, iz nezgodne pozicije, precizno je pogodio Maloku malu mrežu osječkog gola i drugi put ove sezone upisao se u strijelce. Par minuta kasnije Milović je gađao vratnicu nakon ubačaja Sušića iz slobodnjaka s 30-ak metara. Presing Hajduka nije imao utjecaja na rezultat do kraja prvog dijela.

Nastavak je otvorila Torcida. Na Sjeveru su zapalili baklje i pjevali "njima u dišpet gori bengalka".  Sjever se tako očitovao na žestoku poruku predsjednika Marina Brbića koji je pozvao Torcidu da odstrani neprijatelje kluba iz svojih redova nakon paleži i nereda u Liberecu. Dok je sjever palio baklje, ostatak stadiona je zviždao  Bila je to jasna poruka navijača koji ne žele da klub izdašno sponzozira UEFA-u zbog pirotehnike.

Utakmicu na Poljudu pratilo je nešto više od osam tisuća gledatelja koji su ipak bili prilično  glasna podrška. Hajduk je dominirao tijekom cijele utakmice, no naplatili su se tek pred kraj. U 88. minuti nakon kornera Balića s desne strane, Caktaš je glavom s 10 metara pogodio donji lijevi kut za 2:0. Konačnih 3:0 u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio je Bencun. Sjajnu loptu dao mu je Balić, a Bencun se varkom oslobodio Mikulića u kaznenom prostoru i zabio u praznu mrežu.