Hrvatska izborila plasman na Europskom prvenstvu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. listopada 2015. - 9:02
Autor: 

Hrvatska je na Euru! To je najbitnije. U dramatičnoj večeri Ivan Perišić je zabio na Malti za našu pobjedu koja bi bila pirova da Talijani nisu preokrenuli u Rimu. Hrvatska je pobijedila Maltu 1-0, a Italija Norvešku 2-1 iako je gubila do 73. minute u Rimu.

Prvi put nakon 2007. godine Hrvatska je izborila izravni plasman na veliko natjecanje. Nije tako izgledalo do 73. minute. Norvežani su u Rimu vodili 1-0 uz jedan jedini udarac na talijanski gol. Antonio Conte primao se za glavu, primali su se za glavu i hrvatski navijači. Perišić je zabio za 1-0 u 25. minuti utakmice u kojoj je hrvatska dominirala većim dijelom utakmice, ali opet je morala strepiti do zadnjih minuta.

Italija nikad nije izgubila službenu utakmicu u Rimu. Nije ni večeras. Znali su igrači rezultat iz Rima, možda je i to utjecalo na njihovu izvedbu u drugom poluvremenu. Mora se priznati, skromna predstava Hrvatske, ali kad pogledate jednu Nizozemsku koja će Hrvate gledati na TV-u, ništa skromnom nema u tome. 

Ante Čačić preuzeo je reprezentaciju od Nike Kovača, razbio je Bugarsku, minimalno dobio Maltu i odveo nas na Euro 2016.

Pobjedom protiv Malte i povoljnim rezultatom iz Rima Hrvatska je izborila plasman na peto europsko prvenstvo od samostalnosti.

Euro 2016. godine u Francuskoj bit će nam deveto veliko natjecanje u povijesti.