"Kauboji" savladali Bjelorusiju; sutra utakmica sa Srbijom

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. siječnja 2020. - 9:55
Autor: 

Nova utakmica, nova pobjeda. Kauboji su sjajno otvorili Euro 2020. u Grazu - nakon pobjede protiv Crne Gore, u subotu je poražena i Bjelorusija s 31:23.

Červarovi su izabranici dominirali cijelim susretom, unatoč periodu od desetak minuta sredinom prvoga poluvremena kada je došlo do pada u koncentraciji.

Kapetan Domagoj Duvnjak opet je dirigirao igrom hrvatske reprezentacije, a raspucao se i Igor Karačić koji je proglašen najboljim igračem susreta. Svoj su obol dali i ostali hrvatski rukometaši, gotovo svi su sjajno iskoristili svoju minutažu.

Marino Marić, uvijek duhovit, zaključio je:

- Kakav srednji vanjski, vidjeli ste, podsjetio sam na mlade dane kada sam igrao vanjskog u Mostaru. Tri asistencije Šipiću. Što reći. Nisam razočarao ni naše srednjake.

A onda se uozbiljio i kaže:

- Stvarno smo igrali dobro. Možda nisu Bjelorusi baš to očekivali, ali to je njihov problem.

David Mandić odradio je lavovski dio posla. U bermudskom trokutu između Muse, njega i Duvnjaka izgubio je Atrjeom Karaljok, prvi igrač Bjelorusije.

- Mislim da je ovo pobjeda za dva boda za drugi krug (rekao je prije susreta Crne Gore i Srbije). Igrali smo obranu, čak i ono što dosad nismo, i jako je dobro izgledalo. Ni Kulješ koji je sjajan šuter s druge strane nije došao do izražaja. Jesmo, razbili smo ih, ali tek je početak. Moramo dalje na taj način.

Luka Cindrić dodao je nešto o atmosferi u momčadi.

- S ovakvim pristupom i željom svašta se može dogoditi. Bilo je i pada, ali niti u jednom trenutku nismo izgubili konce, jer pad nije bio rezultat igre, nego naših grešaka. Teško je 60 minuta biti maksimalno koncentriran jer to je reprezentacija koja zna igrati rukomet. Iskreno, nismo se jako ni namučili, sačuvali smo i nešto snage za dalje, sigurno će nam dobro doći.

Hrvatski će rukometaši igrati protiv reprezentacije Srbije u posljednjem kolu skupine A u ponedjeljak s početkom u 20:30 h. Srbija je u prvoj utakmici izgubila od Bjelorusije, a jučer i od Crne Gore.