Sandra Perković ušla u povijest

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. kolovoza 2018. - 8:32
Autor: 

Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju s hicem od 67,62 metara.

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković postala je prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara, pa 59,97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67,62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

"Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, s puno drame. Samo na EP 2014. u Zürichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici", izjavila je Sandra Perković nakon što je peti puta postala europske prvakinja.

Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.