Čudesni Marin Čilić naslijedio Gorana i osvojio Grand Slam!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 09. rujna 2014. - 10:19
Autor: 

Marin Čilić osvojio je US Open! Hrvatski tenisač bio je bolji od Keija Nishikorija u tri seta (6-3, 6-3, 6-3). Marin je osvojio titulu 13 godina nakon Gorana u Wimbledonu...

Pogodio je, legao na beton u New Yorku i pogledao u nebo. Marin Čilić čudesnim nastupom u finalu US Opena u tri je seta pobijedio Japanca Keija Nishikorija (6-3, 6-3, 6-3) i osvojio Grand Slam. Cijeli svijet divi se hrvatskom tenisaču koji je pomeo Japanca u finalu i postao prvi tenisač izvan TOP 10 nakon Petea Samprasa 2002. godine koji je osvojio US Open. Nakon ove pobjede Marin ide na 9. mjesto u svijetu!
Fantastična predstava Marina u finalu Grand Slama u kojem prvi put nakon 2005. godine nije bilo nikoga iz "velike četvorke", Rogera Federera, Novaka Đokovića, Andyja Murraya i Rafe Nadala. Marin je od početka do kraja meča držao sve u svojim rukama i nakon nešto više od 13 godina donio Grand Slam u Hrvatsku.
Iva Majoli 1997. godine slavila je u Roland Garrosu, a Goran Ivanišević, danas Marinov trener, slavio je 9. srpnja 2001. godine u Wimbledonu. Marin nam nije priuštio niti izbliza toliko kidanja živaca kao u Goranovom slučaju. Lakoća tenisa kojom je pomeo Berdycha, Federera i Nishikorija ostavila je sve bez daha.
U ovo vrijeme prije godinu dana Marin nije ni otputovao na US Open. Suspendirali su ga zbog dopinga, koji nije ni postojao! Marin se nije predavao, borio se, izborio i očistio ime. Pozvao je Gorana u pomoć i zajedno s njim otišao do kraja. Osvojio je US Open! Kapa do poda, majstore.