Održana peta Fešta od rogača

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. srpnja 2014. - 11:45

Sinoć je na prepunoj lastovskoj rivi održana peta po redu Fešta od rogača, u organizaciji Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum".

Feštu su otvorile mažoretke modnog kluba "Modest", nakon čega su posjetitelji imali prilike čuti pjesmu muljanskog pomorca i pjesnika Gracije Marovića, posvećenu Rogaču, Donjoj i Gornjoj Lastvi, koju je pročitao član Društva hrvatskih književnika, Dražen Zetić.

Brojni posjetitelji i furešti uživali su u delicijama od rogača koje su pripremile lastovske domaćice. Na bogatim trpezama bile su izložene razne vrsta kolača, kruh, riba, rakija i vino.

Osim u dobrom okusu, gosti su uživali i u dobroj glazbi. Nastupila je klapa "Veterani vazda mladi" iz Tivta, a kao iznenađenje večeri pojavila se Neda Ukraden, koja je zajedno s klapom otpjevala nekoliko pjesama.

Posebnu pozornost izazvala je klapa "Maslina" iz Šibenika, koja je zabavljala goste do kasno u noć.

"Sami broj posjetitelja pete Fešte od rogača govori dovoljno, vidjeli ste i sami koliko je večeras bilo furešta i domaćih. To nam sve uliva nadu i optimizam da ćemo uspješno nastaviti ovu feštu i da će ona jednog dana prerasti u ono što su nekad bili tradicionalni Lastovski dani", kazao je za naš Radio, predsjednik Hrvatske krovne zajednice, Adrijan Vuksanović.

Na fešti su bili izloženi štandovi Turističke organizacije Tivta i Maslinarskog društva "Boka".

Dio atmosfere možete doživjeti kroz našu fotogaleriju.