Povratak Ivice Aranđusa u Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. kolovoza 2014. - 10:34

Sinoć je u Galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu otvorena izložba slika akademskog slikara, Ivice Aranđusa, koji živi i radi na relaciji Tivat-Diseldorf.

Večer je započela glazbenim izvedbama mlade violinistica Milene Petković iz Tivta.

Izložbu je otvorio profesor Neven Staničić koji je kazao kako je ovo povratak Aranđusa na "mjesto zločina", odnosno u Tivat.
"Ivica je bio jedan od idejnih začetnika i realizatora najveće donacije koju smo mi primili u likovnim djelima, upravo iz Diseldorga, grada u kojem je on završio Akademiju, gdje još uvijek uspješno radi. Imamo 300-tinjak njegovih radova njegovih prijatelja umjetnika sa te čuvene Akademije u našem fundusu, i to je još jedna od stvari po kojoj smo prepoznatljivi.

Ivica je jedan od rijetkih umjetnika u Crnoj Gori prepoznatljivog njemačkog, diseldorfskog rukopisa- to je ono što se zove hladni ekspresionistički izraz njemačke nove objektivnosti. U njegovom najnovijem ciklusu uočavaju se dvije nove boje- plava i žuta. Nadam se da će te žute i plave boje na njegovim djelima biti sve više i više, odnosno da će svoje umjetničke korijene vezivati za Tivat i za postojbinu Crnu Goru.

Večerašnja izložba je na neki način posebna i zbog toga što od te kompletne angažovanosti nećemo vidjeti puno, vidjet ćemo uglavnom portrete predivnih žena, sve su to modeli prije braka, neke uspomene iz prošlosti i jedan novi pogled na to savršenstvo prirode koje se zove- žena", kazao je Staničić.

Brojni posjetitelji, među kojima je bilo i domaćih i furešta, pokazali su veliku zainteresiranost za Aranđusove slike, koje su s oduševljenjem posmatrali.

Nakon otvaranja izložbe, upriličen je prigodni koktel.

Izložba će u ljetnjikovcu Buća biti otvorena do 19. kolovoza.