lipnja 2017

U subotu,  1. 7.,  u Galeriji ljetnikovca Buća, bit će otvorena izložba „2 skulptura“, s početkom u   21:30 h.  Predstavit će se dva autora: Marko Petrović  Njegoš  i  Milija Stojanović.

 Marko Petrović   je rođen  21.12.1980. godine u Nikšiću, diplomirao je na Fakultetu Likovnih Umjetnosti  na Cetinju, odsjek  kiparstvo u klasi profesora   Predraga  Milačića.

Veleposlanik Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša, boravio je jučer  u posjet Općini Tivat, gdje se susreo s predsjednicom Općine Snežanom Matijević. Sastanku su ispred Općine  Tivat prisustvovali i predsjednik Skupštine Općine Ivan Novosel, potpredsjednik Općine Ilija Janović, tajnik za ekonomski razvoj i poduzetništvo Petar Vujović i savjetnik predsjednice za ekonomska pitanja Zoran Petranović.

U četvrtak,  29.6., u prepunoj Multimedijalnoj dvorani KIC "Budo Tomović" u Podgorici održana je  I.  redovita skupština CPEU, na kojoj je prisustvovalo preko sedamdeset članova, prijatelja i gostiju.

Izložba poznatog japanskog fotografa Juje Matsuoa /Yuya Matsuo/, pod nazivom „U nastajanju 2017.“ bit će otvorena u galeriji „Lipa“ u Luštica Bay marina naselju u ponedjeljak, 3.7., u 19 sati.

Fotograf iz Tokija koji je sebe opisuje kao Japanca zaljubljenog u Balkan, počeo je u 2013. godini putovanje po Europi tijekom čega je kamerom zabilježio najinteresantnije predjele i momente. Ljubitelji fotografije njegov rad prate putem naloga na društvenim mrežama EseJapan putem kojih ga slijedi više od 60. 000 ljudi.

Kao svojevrstan omaž nautičkoj prošlosti, izložba o povijesti južnog Jadrana Nemirno more, autorski projekt povjesničara  Dražena Jovanovića, bit će svečano otvorena u subotu , 1. 7., u Zbirci pomorskog nasljeđa,  s početkom u 20:00h.

Izložba govori o vojnim operacijama na Jadranu tijekom Prvog svjetskog rata preko ilustriranih artefakata, dokumentarnih fotografija i video materijala – posjetitelji  će imati priliku da čuju priču o potapanjima brodova, priobalnim utvrđenjima i odvažnim lokalnim mornarima.

Večeras s  početkom u 20.30h na Ljetnoj pozornici Tivat  bit će održana predstava za  djecu “ Magična lira ”  ,Teatra Zemun iz Beograda.

„Magična Lira je, prije svega, predstava o muzici, ali i predstava o prijateljstvu, ljubavi i pravim

vrijednostima. Princ Mirko i princ Saško imaju isti cilj – da osvoje ruku princeze Simfonije. Jedan

to želi iz ljubavi, a drugi iz koristi. Jednog voli princeza, a za drugog navija kralj. Da bi se

iskomponovalo rješenje i smirile svađe, baka Sonata obojicu šalje u fantastičnu avanturu da

Gradska muzika Kotor, osnovana davne 1842. godine od grupe građana Kotora, pretežno glazbenika amatera pod imenom „Građanska glazba Kotora”,  proslavit će 175. obljetnicu postojanja i rada.

Tim povodom, u subotu 8. srpnja, održat će se defile puhačkih orkestara i koncert na Pjaci sv. Nikole, s početkom u 20 sati. Sudjeluju: Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Gradska muzika Budva, Mjesna muzika Đenović, mažoretke Fešta i Gradska muzika Kotor.

 

Zarad istine i pružanja prave informacije široj javnosti moram reagirati na tekst priopćenja opozicionih partija u Tivtu, objavljenog jučer u gotovo svim medijima.

Deveti Međunarodni festival KotorArt odvijat će se kroz 214 programa - 37 u glavnom i 177 u pratećem programu, koje će od 30. lipnja do 14. kolovoza realizirati preko 1500 sudionika iz više od 20 zemalja. Multiumjetnička manifestacija će imati četiri segmenta: Festival klapa Perast, Kotorski festival pozorišta za djecu, Don Brankovi dani muzike i Pjaca od filozofa.

 

Stranice