prosinca 2018

Nedjelja, 30. prosinca 2018.

Doček dječje Nove godine bit će održan večeras, s početkom u 16 sati na glavnom Gradskom trgu u Kotoru.

Svu djecu očekuju novogodišnji paketići, interaktivna predstava ‘Hajde da se volimo - ovo je godina ljubavi’, kao i dolazak najpoznatijeg Djeda na svijetu.

Istog dana u 12 sati organizatori s Djeda Mrazom i vilenjakom će posjetiti Opću bolnicu Kotor, gdje će na dječjem odjelu uručiti poklone svim mališanima koji zbog ugroženog zdravlja ne mogu biti na dočeku na Trgu od Oružja.

U okviru manifestacije „Od Božića do Božića“ jučer je u Kotoru održana Velika novogodišnja tombola u Gradskoj kavani Dojmi.

Kakva je bila atmosfera, pogledajte na fotografijama.

Nedjelja, 30. prosinca 2018.

Jedan od najljepših kotorskih ženskih vokala, kao i proslavljeni hip-hop izvođači Jelena Kažanegra-Franović s bendom „Crveno i crno“, Igor Lazić – Niggor i Klappa Who See, koju čine Dejan Dedović – Dedduh i Mario Đorđević – Noyz, nastupit će večeras na Trgu od oružja.

Nedjelja, 30. prosinca 2018.

Poznata dalmatinska klapa „Kampanel“ nastupila je sinoć na Pjaci od muzeja u Kotoru, u okviru manifestacije „Od Božića do Božića“.

Klapa je okupila brojne posjetitelje, koji su uživali u poznatim hitovima.

Subota, 29. prosinca 2018.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ove godine obilježava 45 godina postojanja. Tim povodom bit će predstavljeno i prvo suvremeno notno izdanje prve hrvatske opere '' Ljubav i zloba''.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog važnu će obljetnicu prigodno proslaviti koncertnim programom koji za tradicionalni Dan dvorane 28. i 29. prosinca na najpoznatiju zagrebačku glazbenu pozornicu dovodi najuspješnijeg mladog hrvatskog pijanista Aljošu Jurinića.

Izložba „Komode kroz stoljeća: namještaj iz zbirke Kulturno-povijesnog muzeja u Dubrovniku“ otvorena je u petak navečer u dubrovačkom Kneževu dvoru, a kroz izloženih 25 komoda većinom iz muzejskog fundusa, predstavlja razvoj komoda od 17. do 19. stoljeća.

Subota, 29. prosinca 2018.

Tivćani su sinoć imali priliku uživati uz poznatog hrvatskog glazbenika Borisa Novkovića i bend „ Noćna straža“.  Uz njihovu pratnju nizali su se brojni stari  hitovi, kao i novi.

Večeras se blagdanski program nastavlja uz bend „ La Banda“, s početkom u 21:30h.

Sutra,  29.12.,  u  okviru manifestacije „Od Božića do Božića“ planirane su cjelodnevne aktivnosti. Novogodišnji bazar rukotvorina održat će se na Rivi u periodu od 10:00 do 14:00 sati. U okviru bazara postojat će štandovi na kojima će se prodavati određeni proizvodi, a sav prihod ostvaren na tim štandovima namijenjeni su kupovini glazbenih  instrumenata Gradskoj muzici Kotor.

Petak, 28. prosinca 2018.

U novom dvobroju  časopisa „Hrvatski glasnik“  između ostalog možete pročitati  i tekstove: „Jesenska folklorna priča u Čakovcu“, „Boka – kamen i more“, „Boka  izbliza i svisoka“,  kao i mnoge druge zanimljivosti i naravno stalne rubrike.

Časopis možete pronaći: u katedrali sv. Tripuna,  u uredu HGD CG i u Tivtu kod Andrije Krstovića.

Stranice