listopada 2019

Zajednica Italijana Crne Gore organizira otvaranje izložbe „Il volto dell’altro’’(umjetnik Ugo Giletta i kustos Marco Puntin), koja će se održati u crkvi svetog Pavla u ponedjeljak, 4.11., s početkom u 20 sati.

Dan poslije uslijedit će otvaranje izložbe „Pinocchio’’, (umjetnik Ugo Pierri i kustos Adriano Battello), u Galeriji Pomorskog Muzeja u Kotoru, u utorak, 5.11.,  s početkom u 11 sati.

 

Potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović obišao je jučer pored radova u Gradiošnici i radove koji se odvijaju na  Gornjem Seljanovu  - s mostom  na prilazu dječjem vrtiću, tj. saobraćajnicu koja će biti do Ruljine u Lastvi. Kako je i jučer izjavio radovi su zahtjevni, ali se privode kraju, tj. dolazi se do završne faze.

„Nadam se da će sve zadano biti upravo onako kako smo i planirali te da će građani Tivta biti zadovoljni urađenim i prepoznati trud lokalne samouprave kada su ovakve investicije u pitanju“ – istakao je Janović.

Početkom mjeseca studenog Crkva slavi zapovijedanu svetkovinu Svih svetih (1. studenoga), te sljedećeg dana (2. studenoga) Dušni dan. U tim svetim danima oči svih vjernika uprte su u razmatranje nebeskog blaženstva svih naših predaka u vjeri, koji su po zaslugama svog krjeposnog kršćanskog života zaslužili ući zajedništvo nebeske Crkve, u vječnu radost svetaca Božjih. Također se sjećamo i svih dragih pokojnika, za koje na poseban način prikazujemo sv. mise i molitve. Podsjećamo sve vjernike da u periodu od 1. do 8. studenog mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti za pokojne.

Srijeda, 30. listopada 2019.

 Promocija knjige „Postmediji (kriza smisla ili masmedijski totalitarizam?)”, mr. Željka Rutovića bit će održana u dvorani  Kina „Boka”, u utorak, 5. 11.2019. 

O knjizi će, pored autora,  govoriti prof. dr . Mimo Drašković i Slavko Mandić novinar i publicist.

Odlomke iz djela će čitati Dubravka Jovanović, a u glazbenom dijelu programa nastupit će kotorska ženska klapa Maris. Početak je u 19 sati.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Mr. Željko Rutović rođen je  16.2.1966.godine u Nikšiću,  magistar je socioloških znanosti.

Počevši s radom 12. studenog 2014. godine i obradivši u prvoj emisiji neke značajke slikarstva Tripa Kokolje s posebnim naglaskom na marijanski ciklus slika na otoku Gospe od Škrpjela, emisiju Bokobran sam odlučila posvetiti isključivo povijesno-umjetničkoj tematici jer se dotad ta emisija bavila raznim sadržajima iz kulture i običaja Boke kotorske.

Počevši s radom 12. studenog 2014. godine i obradivši u prvoj emisiji neke značajke slikarstva Tripa Kokolje s posebnim naglaskom na marijanski ciklus slika na otoku Gospe od Škrpjela, emisiju Bokobran sam odlučila posvetiti isključivo povijesno-umjetničkoj tematici jer se dotad ta emisija bavila raznim sadržajima iz kulture i običaja Boke kotorske.

Manifestacija „Novembarski dani“,  kojom se obilježava mjesec oslobođenja Tivta i Dan Općine, 21. 11., počet će 3. 11., i trajati do 30.11, a bit će priređeno više od 50 različitih programa.

Kulturnim, umjetničkim, humanitarnim, sportskim i zabavnim događajima uz sudjelovanje brojnih organizacija, ustanova, institucija i pojedinaca bit će obilježeno 75 godina od oslobođenja Općine Tivat.

Srijeda, 30. listopada 2019.

Potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović obišao je danas radove u Gradiošnici, koji se realiziraju u završnoj fazi te iskazao zadovoljstvo do sada urađenim.

„Zadovoljstvo mi je vidjeti da se radovi odvijaju u sada već završnoj fazi te se nadam da će sve započete investicije u Tivtu biti realizirane, na zadovoljstvo svih građana ovog grada. Podlogu za igru ćemo također poboljšati te planiramo izgradnju manjih tribina, kojima će se djeca sigurno obradovati te podržavati svoje školske prijatelje“, istakao je Janović.

Gromoglasnim pljeskom ispraćena je prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu mladih „Postolar i vrag“ redatelja Siniše Novkovića. Ujedno je predstava i prva kojom se predstavio novi ravnatelj Ivo Perkušić koji, sudeći po dojmovima i reakcijama, ima itekako razloga za zadovoljstvo. Epska Šenoina pjesma u Novkovićevoj adaptaciji postaje dramski prikaz koji nas vodi od jeze do spoznaje da istina i dobro moraju nadvladati zlo.

Svečano otvaranje izložbe „Zbirka Večerina - Jadran nadahnuće“ održat će se u ponedjeljak, 4. studenoga 2019. godine, u 19 sati, u Galeriji solidarnosti, u Kotoru.

Ova iznimna zbirka slika hrvatskih, austrijskih, njemačkih, talijanskih, mađarskih, francuskih i engleskih umjetnika, nastalih u razdoblju od sredine XIX., pa do sredine XX. stoljeća, prvi je puta bila izložena u Opatiji 2017. godine. U bitno dopunjenom izdanju, slike hrvatske i crnogorske obale predstavit će se u kotorskoj Galeriji solidarnosti, u razdoblju od 4. do 30. studenoga 2019. godine.

Stranice