ožujka 2023

Uvaženi gospodine Nurković, uvaženi gospodine Rastoder, 

 koristim ovu prigodu da Vama, svim  članovima Bošnjačkoga vijeća u Crnoj Gori  i predstavnicima bošnjačkoga naroda u Crnoj Gori, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore tako i u svoje ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom Dana Bošnjaka u Crnoj Gori. 

Želim Vam puno uspjeha u radu, koji će i ubuduće, sigurni smo, biti u znaku istaknutog doprinosa  očuvanju identiteta i njegovanju tradicijskih i kulturnih tekovina bošnjačkoga naroda u Crnoj Gori. 

Srijeda, 22. ožujka 2023.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građankama i građanima islamske vjere upućuje čestitku povodom nastupajućeg Ramazana, uz želju da ovaj mjesec posta, duhovnog i tjelesnog pročišćenja provedu u zdravlju, miru, strpljenju i solidarnosti.

 

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike dobili su podršku Europske unije za još jedan projekt suradnje. Festival je partner na projektu Saradnja i napredak mladih muzičara Zapadnog Balkana (Western Balkans - Young Musicians’ Cooperation and Advancements), koji je podržan kroz program Europske unije za kulturu, Kreativna Europa, u ukupnom iznosu od 999.226 eura.

Studija sprovedena kroz projekt SI4CARE – Društvene inovacije za integriranu zdravstvenu zaštitu starije populacije u regiji ADRION pokazala da će se  primjenom telemedicine poboljšati  kvaliteta njege starijih ljudi.

U okviru manifestacije FEŠTA KAMELIJA 2023., organizator poziva uzgajivače i ljubitelje kamelija da s cvjetnim kreacijama sudjeluju na izložbi aranžmana od cvijeta kamelije. Izložba će biti postavljena  25. 3. (subota),  u 19 h, u Domu kulture „Niko Bilafer“ Stoliv.

Aranžmane dostaviti toga dana -  do 15 h u izložbenom prostoru.

Utorak, 21. ožujka 2023.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu. Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća.

Utorak, 21. ožujka 2023.

Tradicionalna manifestacija Fešta kamelija 2023., u organizaciji NVU Kamelija  Stoliv i Mjesne zajednice Stoliv, bit će održana od 25.3 do 14.5.

Centralna manifestacija bit će održana u nedjelju, 26. 3.,  a cjelokupan program možete pogledati na priloženom plakatu.  

 

 

Mladi NVO Naša akcija i Omladinski tim Tivat u nedjelju, 19. 3.,  obilježili su Međunarodni dan šuma i Međunarodni dan voda edukativnom turom Kotor - Krstac - Pestingrad. Nova generacija mladih volontera nije imala prilike obići  ovu stazu, niti vidjeti  Boku iz ovog ugla,  tako da je za sve ovo bilo novo i veoma edukativno iskustvo. Izvršni direktor Dejan Besović je vodio turu objašnjavajući o prirodnom i kulturnom nasljeđu tijekom šetnje. Ova tura je dio programa NVO Naša akcija pod nazivom "Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih". 

 

 

Sveti Otac Franjo imenovao je apostolskim upraviteljem upražnjene stolice Kotorske biskupije mons. Rroka Gjonlleshaja, nadbiskupa barskog, objavila je Apostolska nuncijatura

Nedjelja, 19. ožujka 2023.

U ponedjeljak,  20. 3.,  s  početkom u 19 sati, u Velikoj  dvorani  Centra za kulturu Tivat, bit će održana  poetska večer  „Ženo”,  u organizaciji Bokeljske poezije i Centra za kulturu Tivat.

Ulaz  je slobodan.

 

Stranice