Večernji list

Smotra svoje formativne ideje (trojedna narav hrvatskoga jezika, koineizacija, Zlatna formula ča-kaj-što) drži iznimno važnima za sadašnjost i budućnost hrvatskoga jezika, te upućuje na njihovu zaštitu, promicanje u kulturnoj javnosti i obrazovnim ustanovama.

77. godini života nakon kratke i teške bolesti u zagrebačkom KBC-u preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac, potvrdili su nam iz bolnice.  Legendarni Kićo Slabinac preminuo je jutros u 6:50 sati u KBC-u Zagreb gdje je hospitaliziran već tri mjeseca. "Nažalost, točno je, preminuo je u ranim jutarnim satima", potvrdio je za Večernji list prof.dr.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Barakude su u utakmici za treće mjesto svladali Mađare sa 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2).

Sjajnu utakmicu odigrao je Maro Joković koji je postigao čak šest pogodaka za Hrvatsku, dok su po jedan gol dali Luka Lončar, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Hrvoje Benić.  Kod Mađarske po dva gola postigli Krizstian Manhercz i Balazs Harai, a po jedan su dodali Daniel Angyal, Gergo Zalanki i Marton Vamos.

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija plasirala se prvi put u povijesti u finale Svjetskog prvenstva!

Izabranici Davora Dominikovića slavili su u polufinalu protiv Portugala s 31-28.  Najbolji pojedinac kod naših bio je Ivan Martinović.  Bila je to osma uzastopna pobjeda odabranika izbornika Davora Dominikovića uz +45 razliku pogodaka. Hrvatska je u skupini pobijedila Portugal, Brazil, Mađarsku, Kosovo i Bahrain, u osmini finala Island, a sada i Tunis. Za zlato ćemo se boriti protiv Francuza koji su slavili protiv Egipta 35-33.

Godinu dana nakon teške borbe sa rakom pluća, napustio nas je velikan dalmatinske pisme, ali i velikan hrvatske glazbene scene - Oliver Dragojević.

Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj za Slobodnu Dalmaciju.

Stranice

Subscribe to RSS - Večernji list