Doktorica Santini : Još uvijek na oprezu s pandemijom

Emitirano: 
Četvrtak, 07. travnja 2022.

Današnja gošća emisije ,, Tragom Hrvata Boke i događaja“  je  ugledna zagrebačka liječnica, porijekom iz Tivta, Marija Santini.

Prof. dr. sc. Marija Santini,  specijalistica  infektologije i subspecijalistica intenzivne medicine, zaposlena je  u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu,  a odnedavna je  izabrana za  izvanrednu profesoricu  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Poznata  liječnica, rodom iz Boke,  predsjednica je  Hrvatskog društva za infektivne bolesti Hrvatskog liječničkog zbora, za čiji  joj je predani rad u borbi s koronavirusom  krajem prošle godine uručena Nagrada za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva.

S  doktoricom Santini  razgovarali smo o  kontinuiranim naporima  u borbi s pandemiji uzrokovanoj koronavirusom, cijepljenju te o promicanju  stavova i smjernica  struke u tom pogledu.

Također smo se osvrnuli i na  njezin pedagoški rad i , neizbježno, na  drage ljude i uspomene koje je vežu za rodni Tivat.