Livnica: Ogledalo naše stvarnosti

Za sve one koji Kotor doživljavaju idiličnim gradom, preporuka je da se prošetaju prostorom nekadašnje Industrije ležaja. 

Na svega pesto metara od Starog grada, gotovo na samoj obali, u Livnici se smjestio svijet stran mnogim Kotoranima. 

Skrnavljenje istorijsko-sakralnih spomenika i narušavanje prirodne sredine, onoga zbog čega je Kotor pod Zaštitom UNESCO-a, obavljanje sumnjivih poslova, favelsko stanovanje, te socijalno ugroženi građani koji kopaju rupe ne bi li pronašli stare fabričke proizvode da prodaju u staro gvožđe, upečatljive su slike ovog izgubljenog prostora u srcu grada. 

U neposrednoj blizini nalazi se i istorijska lokacija Puč, nekada poznata po izvorištu vode, a sada smetlište, gdje su, u kući, zabilježenoj još na starim slikama, dom pronašli beskućnici. 

S ciljem ukazivanja na neuspješne privatizacije preduzeća koja su posjedovala najatraktivnije lokacije uz staro gradsko jezgro, kao i devastirane opštinske i prostore čijom bi se prenamjenom značajno doprinijelo turističkom i ostalom razvoju Kotora, Informativni medijski servis Kotor TV, u okviru serijala Drugo lice grada, prikazuje treću epizodu 'Livnica'.