ZAVRŠILI I. DANI BOKELJSKIH SVETACA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. studenog 2011. - 13:38
Autor: 

Juče su u Donjoj Lastvi, u crkvi sv. Roka, svetim euharistijskim slavljem završeni I. dani bokeljskih svetaca i blaženika, koji su trajali tijekom mjeseca studenoga. Svetu misu služio je don Filip Janjić, koji je u nagovoru propovjedao o blaženoj Ozani kotorki. Na kraju je pjevan "Te Deum" u čast i zahvalu Bogu za tolike svece i blaženike Kotorske biskupije.
Ova duhovna manifestacija je imala za cilj, da kroz niz predavanja potakne vjerni puk na produbljivanje vlastitih spoznaja o životu i značaju naših uzora u vjeri. Malo je prostora u svijetu, kao što je Boka, koji su tako obogatili Crkvu svojim svecima. Njihovi životi svijetle kroz stoljeća, obasjavajući put čovjeku i kroz vremena kada se čini da je svjetlo na izdisaju.

Sveci su dokaz trijumfa Božje ljubavi nad grijehom i prolaznošću. Njihovi primjeri krijepe i nadahnjuju, hrabre i vode malog čovjeka ispod velikog neba, ka istinkoj sreći i zadovoljstu. Zbog toga i ne čudi veliki odaziv vjernika na nedjeljnjim svetim misama, koji su došli napojiti se vode žive i osnažiti se za svakodnevna hrvanja sa životnim neprilikama. Posebna rodost je veliki broj djece, koja zahvaljujući ovim duhovnim događajima, već sada imaju svog omiljenog sveca i zaštitnika.
I. dani bokeljskih svetaca bili su posvećeni bl. Graciji iz Mula, sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću iz Herceg Novog, Svetim bokeljskim mučenicima Petru, Andriji i Lovrijencu i bl. Ozani kotorskoj. Predavači i voditelji misnih slavlja na čast ovim svecima bili su: don Pavao Medač, don Benjamin Petrović, don Anton Belan i don Filip Janjić.
Na našim fotografijama imate prigodu vidjeti kako je bilo ove godine tijekom I. dana bokeljskih svetaca, koji su se održavali u župnoj crkvi svetog Roka u Donjoj Lastvi.