Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U katedrali sv. Tripuna u Kotoru održat će se koncert pod nazivom Venecija u Kotoru, u utorak, 30. 4., kao najava za festival rane glazbe  Tollite portas, čije je prvo izdanje planirano za 10. mjesec ove godine.

Poštovani državljani Republike Hrvatske,

U   Domu kulture ,,Josip Marković“  u Donjoj Lastvi sinoć je  predavanje ,,Kenova - nova jezična istraživanja u Boki i Svebarju'' održao  dr. sc. Domagoj Vidović, jezikoslovac i onomastičar. Predavanje je održano u sklopu CROIDENT: Hrvatski nacionalni identitet: nastanak i osporavanja, a nastavno na studijske boravke i terenska istraživanja  u Boki kotorskoj i Baru u proteklih nekoliko godina. Organizator spomenutog događaja je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Na početku večeri,  prisutne je pozdravila prof. Ana Vuksanović, koja je izrazila zahvalnost svima na dolasku.

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 10

8. 4. – 13.  4.

01./03/ Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

02./01/ Tomislav Bralić & Klapa Intrade – Miruj, srce

03./05/ Prljavo Kazalište – Molim Boga da svane

04./06/ Oliver Dragojević – Ne mogu ti reći

05./02/ Damir Kedžo – Voljena ženo

06./04/ Tony Cetinski & Adi Šoše – Sve ili ništa

07./10/ Dino Petrić – Mjesto za nju (Eden)

08./18/ Ivica Sikirić Ićo – Samo za ljubav

09./07/ Petar Šegedin Pijero – Da me malo sriće stigne

Petak, 12. travnja 2024.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Osijek 1862.", održat će nastup  danas,  u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, s početkom u 20 sati, u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i uz sponzorstvo Centra za kulturu Tivat.  Pokrovitelj koncerta je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

PROGRAM:

 POZDRAVNA PJESMA

xxx: Zdravi bili ded i baka

Glazbena obrada: Emil Cossetto i Duško Topić

U ŠOKAČKOM KOLU

Koreografija: Damir Doležal

Četvrtak, 11. travnja 2024.

Sutra od 8.05 na Gradskoj TV gostovat će Adrijan Vuksanović, zastupnik u Skupštini Crne Gore. On će u Emisiji Pressing govoriti o aktualnim temama na političkoj sceni. Pored Vuksanovića u programu će nastupiti Slađana Kaluđerović, koja u crnogorskom Parlamentu predstavlja Socijalističku narodnu partiju. Emisija Pressing kroz prelistavanje dnevnog tiska podrazumijeva analizu društveno - političkih događaja od strane dva gosta, jednog iz vlasti i drugog iz oporbe. Emisiju uređuje i vodi Itana Perišić.

Dr. sc. Domagoj Vidović, jezikoslovac i onomastičar, danas će   održati  predavanje  naslova ,,Kenova - nova jezična istraživanja u Boki i Svebarju'' .

Predstavljanje  u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore  održat će se u  Hrvatskoj knjižnici ,,Ljudevit Gaj“ u  Domu kulture ,,Josip Marković“ u Donjoj Lastvi,  s početkom u 20 sati.

Tivatske mnogobrojne lokacije i ulice odisat će posebnom živošću i vedrinom uz programe ovogodišnjeg Tivat Music Festivala. Kao jednu od kulminacija tih programa, uz podršku  Veleposlanstva Italije u Crnoj Gori i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, obilježit će nastup izuzetnog, svjetski renomiranog rimskog ansambla Mare Nostrum, 16. 7., na otoku  Gospe od Milosti, skrivenom biseru Boke kotorske.

Srijeda, 10. travnja 2024.

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo Zvonimira Dekovića, predsjednika HNV-a. Povod za razgovor je Budvanska pjesmarica,  koja je izašla iz tiska. Najprije smo razgovarali o izdavačkoj djelatnosti HNV-a (Kotorskom misalu, Pontifikalu, Barskom oficiju …), a zatim nam je otkrio što podrazumijeva Budvanska pjesmarica. Kada će biti promocija i gdje, kako i kakva su očekivanja od ovog izdanja saznajemo u ovom razgovoru.

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX