Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Danas se u Skupštini Crne Gore vodila rasprava o Zakonu stan za sve, koji je stigao kao prijedlog oporbene Ure. Predsjednik Kluba zastupnika DUA i HGI Adrijana Vuksanović je pohvalio ovo zakonski okvir kao dobru osnovu za rješavanje važnog problema naših građana. Osvrnuo se i na aktualnu problematiku u nedostatku napajanja el. energijom u Tivtu i Budvi, kao i problem dijela građana Tuzi koji nemaju redovno snabdijevanje vodom. Njegovo izlaganje možete poslušati u nastavku.

Međunarodni festival KotorArt organizira koncert pod nazivom Savremene refleksije,  koji će se održati u petak, 19. 7., s početkom u 21 h, u Bogorodičinom hramu na Prčanju. Na koncertu nastupa Festivalski orkestar, dok će kao solisti nastupiti crnogorski umjetnici, pijanist Simo Šišević i trubačica Sara Lakičević. Koncertom dirigira maestro Mladen Tarbuk.

Utorak, 16. srpnja 2024.

Ljubavni napitak Gaetana Donicetija - Priče o operama na TMF-u

Kao okosnica TMF-a, opera je na Festivalu zastupljena u programima za različite generacije. Pored najmlađe publike, mogućnost da se bolje upoznaju s opernom umjetnošću imat će i odrasli, kroz serijal Priče o operama.

Sinoć je u Gornjoj Lastvi, u okviru manifestacije Dani pejzaža, održan koncert nikšićkog sastava “Kind of blues”. Riječ je o tradicionalnom nastupu ovog benda u okviru ove manifestacije, jer je ovo već peta godina da priređuju koncert u Gornjoj Lastvi. Na koncertu su nastupili Marko Vlahović – vokal, Edvin Maskuti – gitara, Zdenko Pekić – bas, Zoran Ćetković – bubnjevi.

Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Gost naše današnje emisije Sasvim običan svijet je gospodin Vatroslav Belan, član BK „ Kalimanjac“. „Đir neće stat, fešta ide dalje“ je slogan ovogodišnje 68. Bućarske olimpijade,  čiji je upravo organizator BK „Kalimanjac“, a o samim pripremama, organizaciji i otvaranju možete čuti u narednim minutama ovog intervjua.
Na 68. Bućarsku olimpijadu možete se prijaviti do 19.7.,  na mail:  bkkalimanjac@gmail.com ili na broj mobitela:  069-594-815.

Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Turistička organizacija Općine Tivat najavljuje koncert regionalne zvijezde Alena Islamovića.
"Alen Islamović, jugoslovenski i bosanskohercegovački pjevač poznat pod umjetničkim imenom Alen, bivši pjevač grupa Divlje jagode i Bijelo dugme koji se od 1989. upustio u solo karijeru.Heroj, 30 kvadrata, Haj nek se čuje, haj nek se zna, samo su neke od pjesama Alena Islamovića, koji će ovog ljeta zabavljati mještane i posjetioce grada Tivta, 15. 7. na Gradskoj rivi Pine. Dođite da zajedno povedemo još jednu noć za pamćenj" - pozivaju iz TO Tivat.

Raznolikost kvalitetno osmišljenog programa TMF-a tijekom ljeta pruža i poseban segment za najmlađe. S naročitom pažnjom i fokusom na jednu od prioritetnih ciljnih grupa publike, program za najmlađe obuhvata radionice u organizaciji udruženja Artish:Lab, namijenjene roditeljima i djeci uzrasta do tri godine, kao i nastupe Udruženja Visoko C, poznatih po izvođenju inovativnih opera, prilagođenih djeci. 

Poštovani predsjedniče Plenković,

 

Dvadeset treće izdanje KotorArt-a i njegovih Don Brankovih dana muzike svečano je otvoreno sinoć uz monumentalno djelo Carmina Burana Karla Orfa,  koju je izveo Simfonijski orkestar i zbor Narodnog kazališta  opere i baleta Albanije, kao i dječji zbor JUOŠ Narodni heroj Savo Ilić iz Kotora.

"Kao solisti nastupili su:  Rovena Dželjilji, sopranistica, Matijas Dželji, tenor i Armand Ljikaj, bariton, dok je sve učesnike  predvodio maestro Robert Homen. Mješoviti hor pripremio je Dritan Lumshi,  a dječji hor profesorica Vesna Ivanović".

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX