O GORNJOLASTOVSKOJ CRKVI U DUBROVNIKU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. prosinca 2011. - 11:58
Autor: 

Sinoć je u Dubrovniku, u Dvorani Ivana Pavla II., samostana Sv. Klare, predstavljeno izdanje knjige „Spomenica 600. obljetnice crkve Male Gospe u Gornjoj Lastvi (1410.-2010.)". O knjizi su govorili don Dejan Turza župnik Donje i Gornje Lastve, Vinicije Lupis voditelj Područnog centra Ivo Pilar u Dubrovniku, Ilija Janović dopredsjednik Općine Tivat i Adrijan Vuksanović novinar Dux radija.

U monografiji se na 270 stranica obrađuju kulturne, umjetničke, jezičke i povjesne teme Hrvata sa područja Gornje Lastve. U knjizi se nalazi i molitvenik iz 1939. godine, koji predstavlja kulturni i jezični spomenik ondašnjih Hrvata.
Sinoćni događaj izavao je veliku pozornost među dubrovačkom publikom. Predstavljanju knjige nazočili su preuzvišeni Mate Uzinić biskup dubrovački, Ivan Prce predsjednik Županijske skupštine, akademik Stjepan Krasić, dr. Ante Šoljić umirovljeni arhivista Državnog arhiva u Dubrovniku, slikarica Maja Jug Pecarić i brojni drugi.
Kako je bilo sinoć u Dubrovniku možete pogledati u našim foto zapisima, dio izlaganja sudionika imate prigodu čuti u audio zapisima, a cijelokupnu emisiju Tragom Hrvata Boke i događaja, u kojoj smo se posvetili sinoćnjem događaju poslušajte ovdje.
Audio: Vinicije Lupis voditelj područnog centra Ivo Pilar

Audio: Ilija Janović dopredsjednik Općine Tivat

Audio: Don Dejan Turza župnik Gornje Lastve

Audio: Adrijan Vuksanović novinar Dux radija