"ANARHOLIBERALIZAM I NJEGOV UTICAJ NA BRAK I OBITELJ"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. prosinca 2011. - 13:49
Autor: 

Sinoć je u dvorani Biskupije u Kotoru održao predavanje na temu „Anarholiberalizam i njegov uticaj na brak i obitelj", mr. fra Žarko Relota, profesor Katoličkog bogoslovskog fakulteta u Zagrebu. Na početku večeri nazočne je pozdravio preuzvišeni Ilija Janjić, biskup kotorski. On je istakao da su tribine nešto posebno u pastoralu Crkve i zahvaljujući njima vjernici produbljuju svoje znanje o vjeri. Predavanje fra Žarka Relote bila je i duhovna priprava za predstojeći blagdan Rođenja Isus Krista, jer kako je i sam naglasio: „Fenomen aharholiberalizma poprilično ugrožava obitelj, a Božić je obiteljski blagdan i kada ugrozite obitelj, ugrozili ste i Božić." On je u svom izlaganju upoznao posjetitelje sa osnovnim načelima anarhizma i liberalizma, a na kraju je ponudio odgovore na probleme s kojima se suočava suvremena obitelj.

Tribina je bila interaktivnog karaktera, pa su sudionici po završetku , postavljali pitanja profesoru Reloti. Sinoćnjem predavanju nazočili su, pored domaćina msgr. Ilije Janjića, generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija, predsjednik Hrvatske krovne zajednice Zvonimir Deković, povjerenik za pastoral mladih Kotorske biskupije don Dejan Turza i drugi.
Fra Žarko Relota je u prijepodnevnim satima održao predavanje svećenicima, o posljepodne je imao duhovnu obnovu u kojem su sudjelovale, pored svećenika i časne sestre. O svemu se više možete informirati putem naših audio i foto zapisa.
Audio: msgr. Ilija Janjić biskup kotorski

Audio: mr. fra Žarko Relota, prof.