DR. LANG: „VRIJEME JE ZA LJUBAV A NE ZA MRŽNJU"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. siječnja 2012. - 11:37
Autor: 

U emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja" ugostili smo profesora dr. Slobodana Langa.
Javnosti je poznat po svojim humanitarnim poduhvatima za vrijeme Domovinskog rata, kada je rizikujući vlastiti život spašavao sve ljude, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost. Opredijeljenost za mir pod svaku cijenu i u najtežim ratnim okolnostima profesor Lang iskazao je suorganiziranjem Konvoja "Libertas" za Dubrovnik 1991.g., zaštitom zarobljenika 1991. – 1995.g u Bosni i Hercegovini, organizacijom zaštite i brige za prognane i izbjegle u RH, organiziranjem i vođenjem "Bijelog Puta" za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu 1993.g. vođenjem akcije „Spasimo život" i povratka u Veliku Kladušu 1995. i 1996.

Ovaj veliki humanist i mirotvorac ističe vrijednost identita, pa u našoj emisiji podvlači: „Izgubiti svoju vlastitost, izgubiti svoj identitet jeste teška invalidnost".
Kako na kraju opisati profesora Slobodana Langa? Možda je najbolje i najjednostavnije citirati njega samoga: „Ja sam čovjek, koji vjeruje u Dobro".
Dr. Slobodan Lang, rođen je 1945.g. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Doktorirao je i položio specijalizaciju socijalne medicine. Autor je više od 100 stručnih i znanstvenih članaka te autor i koautor više knjiga.
 
Audio: Dr.Slobodan Lang