HRVATSKA JE GLASALA ZA EUROPU 66 POSTO "ZA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. siječnja 2012. - 0:24
Autor: 

Državno izborno povjerenstvo objavilo kako su građani Hrvatske, sa 66,2% glasova za i 33,1% glasa protiv, odabrali put u Europsku uniju. Odaziv je bio iznimno slab, lošiji nego u Mađarskoj, koja je do nedjelje bila neslavni rekorder sa svega 45,6% izašlih na referendum o EU. Odsad je to Hrvatska s 43,6%.
"Bio je ovo dan od velikog značaja za Hrvatsku, a isti takav je i rezultat. Hrvatska može i zna, a današnja odluka odredila je RH kao europsku državu. Zahvaljujem i svima koji su izašli na referendum i glasali protiv" - kazao je predsjednik Ivo Josipović i nazdravio šampanjcem s ostalim u Saboru.

Hrvatska je odlučila, čestitamo svima! Ovo je povijesna odluka i prvi put u našoj povijesti ovako veliku odluku donijeli smo sami. Ovo je možda okretni moment u našoj povijesti. Odsad za svoje odluke odgovornost snosimo sami - rekao je premijer Zoran Milanović.
Sve dalje će ovisiti o nama. Odaziv i nije bio tako slab jer oni koji su mislili izaći su i izašli - uvjerena je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.
Dobra večer, ali i dobro jutro svima. Dolazi novi dan, novo poglavlje za Hrvatsku. Hrvatska ostaje svoja na svome, ali sa širim vidicima i mogućnostima kazao je predsjednik Sabora Boris Šprem.