RADOST CRKVE!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 15. travnja 2012. - 0:53
Autor: 

Jučer je u papinskoj katedrali bazilici sv. Tripuna, preuzvišeni Ilija Janjić, biskup kotorski, podijelio sakrament svećeničkog reda đakonu don Siniši Joziću. Pred brojnim vjernicima, novozaređeni svećenik Kotorske biskupije rekao je svoj „Da!" Isusu Kristu i njegovoj Crkvi. Posebno radostan bio je prečasni don Pavao Medač, koji je godinu dana pripravljao mladomisnika za svećeništvo. On je naglasio da je ređenje veliki momenat za Crkvu. „Crkva se najviše raduje novokršteniku i novoređeniku.
To su radosti za Crkvu, kada Crkva dokazuje da je živa", rekao je kancelar Kotorske biskupije don Pavao Medač. Radostan je bio i msgr. Ilija Janjić, koji je u homiliji pozvao vjerni puk da molitvom prate novoga levita, novoga svećenika. „Dok je Krist u čovjeku, on je pun snage i energije.

Tu snagu želim don Siniši Joziću." U svom prvom javnom obraćanju, nakon što je primio sakrament svetog reda, don Siniša je istakao kako mu je ovo najveći dan u životu. „Pružam ruku svima dobre volje, koji žele čuti Božji glas, a da ga ja mogu prenijeti", naglasio je naš novi svećenik.
Audio: Msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski

Audio: Prečasni don Pavao Medač , kancelar Kotorske biskupije

Audio: Don Siniša Jozić, novozaređeni svećenik Kotorske biskupije