GRADONAČELNIK TIVTA MIODRAG KANKARAŠ PRIMIO PJESNIKE IZ HRVATSKE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. listopada 2010. - 20:19
Autor: 

Gradonacelnik Tivta Miodrag Kankaras danas je u zvanicnoj posjeti primio pjesnike iz Hrvatske, kotorskog biskupa Iliju Janjica, generalnog konzula Republike Hrvatske Boza Vodopiju i konzula prvog reda Radojka Nizica. Gradonacelnik Tivta Miodrag Kankaras istakao je znacaj suživota tolerancije ocuvanja kulture i kulturne bastine Hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.
U Povodom 600- te obljetnice crkve Blažene Djevice Marije u  galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu održano je knjizevno vece „Hrvatski književnici svojim sunarodnjacima u Boki Kotorskoj."
Djuro Vidmarović predsjednik Odbora za književne veze i član upravnog odbora Društva književnika Hrvatske otvorio je veče poezije: „Ovdje smo kako bi smo zajedno sa vašim kolegama iz Boke Kotorske, pjesničkom riječju uveličali vašu proslavu 600 - te obljetnice župne crkve Blažene Djevice Marije. Istinski pjesnici nikada nisu sijali mržnju već su gajili ljubav."
Svoje stihove nadahnuto su kazivali pjesnici Djuro Vidmarović, Tomislav Marijan Bilosnić iz Zadra, Drago Čondrić iz Zagreba, Dr. Sci. Igor Šipić iz Splita i Arsen Mužić iz Splita,medu prisutnim gostima su bili i nakladnik Zoran Bošković, vlasnik nakladne kuće „Naklada Bošković" iz Splita , kao i Sebastijan Koceić glazbenik iz Splita, koji je obogatio veče svojom muzikom.
Goste iz Hrvatske pozdravila je pjesnikinja Desanka Matijević iz Tivta, u ime inicijativnog odbora Udruge hrvatskih pjesnika, književnika, pisaca i novinara Boke Kotorske.
 
Audio: Gradonačelnik Tivta - Miodrag Kankaraš

Audio: Đuro Vidmanović

Audio: Kotorski Biskup Ilija Janjić

Audio: Generalni konzul RH - Božo Vodopija