PIJAT OD ŽUĆENICE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 20. svibnja 2012. - 10:53
Autor: 

Osmi po redu Žućenica fest juče je završen velikom manifestacijom na Trgu od kulture, koji je bio pretjesan da primi brojne ljubitelje degustatore i turiste delicija od žućenice. Kao i obično vrijedne domaćice kroz razna udruženja maštovito su aranžilrale brojne štandove a žućenice spremljene na različite načine bilo je u izobilju. Bio je to pravi gastro show za oči i okuse od žućenice a bilo je ribe, maslinovog ulja iz Bara, pršuta i vina, okusi Mediterana. Međunarodni karakter festivalu dali su kuvari iz mađarskog grada Mako neizbježnim gulašom.
Posebno se isticao štand Srednje pomorske škole iz Kotora čije su profesorice i profesori maštovito aranžirali štand a brojnim specijalitetima i ponudom oduševili su sve prisutne. Po prvi put svoje štandove su imali brod "Vodena Kočija", HTP "Mimoza" i članice tivatskog "Kola srpskih sestara".

Veče je imalo i humanitarni karakter jer su sredstva od prodaje suvenira i vina preusmjerena za akciju "Sunce u pelenama" kojim se želi pomoći porodilištu u Kotoru.
U zabavnom programu nastupili su Glazbeno prosvjetno društvo "Tivat", najmlađe članice plesnog kluba "Bellisima" i VIS "Exodusi".
Žućenica fest organizirali su NVO "Organizacija žena Tivat" i Radio Tivat uz pomoć lokalne zajednice.