DAN MLADOSTI U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. svibnja 2012. - 11:48
Autor: 

Jugoslovenske trobojke, crvene marame, partizanske kape i grbovi bili su sastavni dio ikonografija koja je tradicionalno obilježila devetu proslavu 25.svibanj Dan mladosti i 120-ti rođendan predsjednika bivše države SFRJ Josipa Broza –Tita. Na centralnoj fešti koju je NVO „Generalni konzulat SFRJ" organizirao na gradskoj rivi Pine – obala maršala Tita, orila se himna "Hej Sloveni" igralo se "Kozaračko kolo" a na velikom video bimu vrtile su se Titove fotografije.
Ovogodišnja štafeta mladosti krenula je sa Kozare(BiH) u spomen na 70-tu godišnjicu kozaračke bitke u Drugom svjetskom ratu. Štafetu je primio major Ratne mornarce SFRJ Ivan Vulanović (94), doživotni vojni ataše NVO"Generalnog konzulata SFRJ" u Tivtu.

U sklopu programa obalom Pina prodefilovali su i maturanti tivatske Srednje mješovite škole „Mladost" koji 25.svibnja proslavljaju svoje matursko veče.
Jugonostalgičari i brojni znatiželjnici nastavili su slaviti uz muzički program, ples mažoretki i plesača studija „Belissima", džez orkestar učenika tivatske Muzičke škole i Srednje škole „Mladost", nastup Nine Petković, grupe „Dan poslije" i učesnike muzičkog TV-show „Let ka zvijezdama", nakon čega je usledio vatromet sa simboličnih 120 projektila u čast 120-tog rođendana druga Tita
Uvod u proslavu Dana mladosti bilo je finale turnira u malom nogometu „Kup Maršala Tita" koji je osvojila ekipa „Mladosti – Magnolija" pobjedom nad ekipom OFK "Krivošije" u konkurenciji 25 ekipa koje su nosile imena bivših jugoslovenskih timova.
Kako je bilo juče u Tivtu pogledajte na našim foto zapisima.