"VAMA JE OVO SMIJEŠNO, ZAR NE?"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. lipnja 2012. - 11:10
Autor: 

Ovogodišnji 26. festival "Grad Teatar" biće održan od 15.lipnja do 1.kolovoza pod motom "Vama je ovo smiješno, zar ne?". Tokom 47 festivalskih dana biće realizirano 56 programa, 26 kazalošnih, 12 književnih,10 muzičkih , sedam likovnih i jedan okrugli sto. Program ovogodišnjeg festivala možete pogledati na portalu www.gradteatar.me.
Sinoć je u Budvi otvoren 5. Međunarodni festival uličnih trupa – "Montenegro busker fest" na kome će tokom trajanja festivala nastupiti inostrane ulične grupe i zabavljači iz raznih zemalja svijeta - Kanade, Japana, Australije, Velike Britanije, Malte, Švedske, Argentine i Makedonije. Artisti su tokom večeri izvodili zanimljive akrobacije na trgovu ispred Starog grada. Tokom trajanja festivala učesnici će mijenjati lokacije na kojima će nastupati te će obuhvatiti trgove u okviru "Slovenske plaže" i hotela "Aleksandar" kao i šetalište u Petrovcu.

Za 22. lipnja planirane su dvije manifestacije u Petrovcu: festival Ukus Mediterana - Pašticada fest i Somalijer fest -Wine fest, koje, između ostalog, imaju za cilj promociju najpoznatijeg primorskog jela pašticade i promociju domaćih vina.