KONCERT KOTORSKIH KLAPA NA CITADELI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. lipnja 2012. - 2:14
Autor: 

U petak, na Citadeli, u organizaciji NVO "Šjore od mota", održano je večer kotorskih klapa. Bio je to humanitarni koncert , a sakupljena sredstva donirana su Gradskoj glazbi Kotor povodom njihovog 170. rodjendana.
Daleke 1842., 20. svibnja, na zahtjev uglednih građana Kotora osnovana je Gradska glazba Kotor. Bio je to jedan od tri orkestra Austro-ugarske monarhije. Koncerti su redovito održavani u jednoj od najljepših đardina na Jadranskoj obali. Đardin ispred kotorske gradske kavane "Dojmi". U svojoj dugoj povjesti svirala je svim zvaničnicima, na važnim rođendanima i nijedna manifestacija ili važan datum u gradu nije prosao bez njih.

Danas, nakon svih tih godina, rada, uspjeha, lijepe tradicije, Gradska glazba Kotor i dalje je jedna od vodećih, ali ne baš u zavidnoj materijalnoj situaciji. NVO "Šjore od mota" ovom akcijom, sakupila je 560 eura koje ce biti skroman doprinos organiziranju tradicionalnog ljetnjeg koncerta Gradske glazbe, koji se svake godine poklanja građanima Kotora .
Lijepa atmosfera, kakvu samo Kotorani mogu napraviti, bila je sinoć na Citadeli. Uz "Bisernice Boke", "Bokeljske mornare", "Inkanto", "Bocca nostra", "Grottu", "Škuribandu" i Nadu Baldić, Kotorani su uživali u pravom klapskom pjevanju, a kao krunu večeri zajedno sa sudionicima zapjevali Bokeljsku noc.