SKUPŠTINA HRVATSKOG GRAĐANSKOG DRUŠTVA

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. lipnja 2012. - 10:50
Autor: 

Redovna 11. Skupština Građanskog društva Crne Gore održana je u subotu naveče u Domu kulture "Josip Markovuć" u Donjoj Lastvi.
Izvještaj o radu društva u proteklih godinu dana podnion je predsjednik HGD-a CG Mirko Vičević koji je između ostalog kazao kako sva priznanja koje su društvo i pojedinci dobili u protekloj godini dodatno obavezuju na još bolji i kvalitetniji rad u narednom periodu. Dosadašnj stvoreni kulturni kapital kroz razne akcije društva prvazilazi okvire nevladine udruge te smatram da je Hrvatsko građansko društvo Crne Gore steklo uvjete da bude priznato od grada Kotora kao društvo od posebnog značaja - kazao je predsjednik društva Mirko Vičević.

Prisutne je pozdravio i Generalni konzul RH Božo Vodopija koji je čestitao na zajedništvu svih udruga i stranke koje se bore se bore za očuvanje identiteta, te društvu na uspješnim aktivnostima, na ukupnom djelovanju i radu za svih jedanaest godina svoga postojanja i plodotvornog rada.
"Hrvatska manjinska zajednica u CG nije remetilački činitelj već pravi most suradnje i prijateljstva između dvije susedne države. Predhodnih dana kada se Ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić susreala se sa najvišim crnogorskim dužnosnicima duboko sam bio ponosan jer se sa uvažavanjem razgovaralo o svim Hrvatskim udrugama koje djeluju u Crnoj Gori, a HGD-u želim da društvo nastavi sa radom da traje što duže" - kazao je generalni konzul Božo Vodopija.
Skupština je prihvatila izvještaj o radu i finasiski izvještaj za proteklu godinu, kao i plan rada za naredni period.
Skupštini su kao gosti prisustvovali predsjednik HNV CG Miroslav Franović, konzulica Katja Žarnić, predsjednica HGI-a Marija Vučinović, zastupnica HGI u parlamentu CG Ljerka Dragičević, predsjednik HKZ "Dux Croatorum" Zvonimir Deković, presjednik UO Fonda za manjine CG Miroslav Franović, ravnateljica Pomorskog muzeja CG Kotor Mileva Pejaković Vujošević, presjednik Crnogorske matice Slavko Mandić kao i urednici hrvatskih medija Hrvatskog Glasnika i Radio Dux-a.
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore osnovano je 23.lipnja 2001.godine.
Audio: Predsjednik DGD CG Mirko Vičević

Audio: Generalni konzul RH Božo Vodopija