XXVI. FILMSKI FESTIVAL HERCEG NOVI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 31. srpnja 2012. - 2:56
Autor: 

Na ovogodišnjem 26.Hercegnovskom filmskom festivalu koji će se održati u Herceg-Novom od 1. do 7. kolovoza biće prikazano preko devedeset filmskih ostvarenja u tri takmičarske kategorije i u revijalnom dijelu.
Na ovogodišnjem festivalu novina to što će filmovi iz selekcije dokumentarnih filmova i studentskih filmova biti takmičarski tako da će žiri proglasti najbolje filmove i u ovim kategorijama kazao je na današnjoj konferenciji za novinare prestavljajući festival umjetnički ravnatelj Zoran Živković.

Gradonačelnik Herceg – Novog Dejan Mandić je istakao da tokom festivala cijeli grad postaje velika filmska pozornica, obzirom da će se filmovi prikazivati na više lokacija, na kojoj se dešavaju susreti autora gledalaca i glumaca što značajno doprinosi i afirmaciji grada.
Ove godine festival se održava na četiri festivalske pozornice – glavni, takmičarski program na Kanli Kuli, revijalni na Forte Mare, program dokumentarnih filmova na trgu Belavista, a program studentskih filmova kod Amfiteatra Hercegnovskog kazališta.
Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture Crne Gore i Općine Herceg-Novi.