VRMAC BY NIGHT

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. kolovoza 2012. - 10:54
Autor: 

Ako ste ljubitelj prirode, želite doživjeti nešto posebno kako Boka izgleda u noći punog mjeseca, sa Vrmaca, onada se pridružite članovima PK. "Vjeverica" koji po drugi put ovog ljeta organiziraju pješačku turu „Boka by night" iz Kotora 31.kolovoza - petak. Okupljanje je u 20:30, na parking prostoru uz potok Zvjerinjak, preko puta Doma kulture u Škaljarima (ispod škaljarske kapele) ili za one kojima nije potreban parking u 21sat na "krivinu Dončića".Cilj je druženje članova kluba kao i njihovih prijatelja i gostiju, te promovisanje novih pogleda i doživljaja Kotora i okoline u noći punog mjeseca.

Opis ture: Nakon okupljanja, pješice se odlazi, magistralnim putem, do mjesta odakle se kreće na stazu – "krivina Dončića". Do krajnje tačke dolaska staza vodi serpentinama (uredjen i dobro markiran put) i kroz djelimično šumoviti dio Vrmca. Nakon dolaska na vrh i na kraju serpentina ide se do vidikovca sa kojeg se pruza fascinantan pogled na Kotorski zaliv, brdo Sv. Ivan., padine Lovcena ... Pješačenje od "krivine Doncica" do vrha traje oko jedan sat a usput su predvidjena i stajanja na najatraktivnijim mjestima. Visinska razlika je oko 650m. Povratak je predvidjen oko 24sata.
Obavezna oprema: propisna obuca, odjeca, baterijska lampa i dovoljna kolicina vode. Napomena: Povedite sa sobom svoje najdraže, prijatelje i goste pa da zajedno uživamo u noćnoj panorami Kotora i Boke. Postovanje pravila kretanja za ucesnike je obavezno a bit će saopštena prije polaska.
Koordinator: Banjo, 069 698 553
Srdačan pozdrav od organizacionog tima PK „Vjeverice".