PETROVAC JAZZ FESTIVAL

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. kolovoza 2012. - 10:57
Autor: 

Šesti Petrovac Jazz festival u organizaciji NVO "Urbani kult", biće održan 31. kolovoza, 1, 2. i 3. rujna.
Prema riječima ravnatelja festivala Vinka Mihajlovića, program počinje u petak 31. avgusta u 21 sat na terasi Kastella, gdje će i biti svečano otvaranje festivala uz podgorički Clazz Quintet, i goste iz Poljske Anna Gadt Quartet, koji će nastupiti oko 22, 30 sati.
Druge večeri festivala, 1.rujana u večernjim satima nastupiće Moraitika iz Novog Sada sa vokalom Nere Beljanski, i jazz sastav Jazoo iz Slovenije.

Treće veče festivala rezervisano je za njemacki mladi trio Francis Drake, a završni koncer iste večeri održaće jedan od vodećih muzičara iz Slovačke Lucia Luzinska i Boris Cellar trio.
Završne večeri program će početi u 21 sat, američka pjevačica Martine Thomas i splitski sastav Black Cofee, a čast da spusti zavjesu šestog Petrovac Jazz festivala imaće novosadski Big Band sa gostima iznenađenja.
-U toku ova četiri dana biće organizirani mini seminari i workshopovi, kao i male projekcije filmova o jazz muzici. Festival su podržali Općina Budva, Turistička organizacija Budve, Veleposlanstvo Poljske , Generalni konzulat Srbije u Herceg Novom, Veleposlanstvo Slovačke, Goete Institut iz Beograda kao i mnogi prijatelji festivala- kazao je Mihajlović.
Ulaz za sve programe festivala je besplatan.