BALAŠEVIĆ ZASADIO BAGREM NA CETINJU

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 15. rujna 2012. - 10:17
Autor: 

Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević boravio je juče u posjeti Prijestonici Cetinje. Tom prilikom, Balašević se sastao sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, razgovarao je i sa talentovanim mladim ljudima iz svih djelova Crne Gore, a naposljetku je zasadio stablo bagrema ispred zgrade bivšeg britanskog veleposlanstva.
Prilikom susreta sa gradonačelnikom Bogdanovićem, novosadski kantautor iskazao je zadovoljstvo što se opet nalazi na Cetinju, u kojem je svojevremeno održao nezaboravan koncert na Dvorskom trgu.

Gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako je Balašević rado viđen gost crnogorske Prijestonice. On je istakao značaj činjenice da će Đorđe Balašević upravo u Crnoj Gori okončati svoju ex-jugoslovensku turneju „Kao rani mraz", ističući da za njegov koncert i premijeru istoimenog filma u Podgorici, vlada izuzetno interesovanje – kako na Cetinju, tako i u drugim djelovima zemlje.
Balašević je u Svečanoj sali Prijestonice Cetinje razgovarao sa mladim ljudima – studentima, umjetnicima i sportistima iz različitih djelova Crne Gore. Tokom jednosatnog druženja, novosadski kantautor govorio je o svojoj karijeri, posebno akcentujući početak bavljenja glazbom. On je, na slikovit način, pravio paralele između razdoblja u kojem je započeo prve glazbene korake i aktuelnog vremenskog okvira.
Na kraju posjete Prijestonici, Balašević je zasadio stablo bagrema u dvorištu nedavno rekonstruiranog zdanja bivšeg britanskog veleposlanstva, u kojem je smještena Glazbena akademija.
Đorđe Balašević dans će održati veliki koncert na stadionu malih sportova u Podgorici, a sutra na istom mjestu, biće upriličena crnogorska premijera njegovog rediteljskog ostvarenja, film „Kao rani mraz".
/www.cetinje.me/