ZA PARLAMENT CG NA IZBORIMA 13 STRANAKA I KOALICIJA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. rujna 2012. - 19:45
Autor: 

Na izvanrednim parlamentarnim izborima zakazanima za 14. listopada, sudjelovat će 13 stranaka, koalicija i skupina građana, od čega je šest manjinskih lista. Toliko je izbornih lista predano državnom izbornom povjerenstvu do ponoći, kada je istekao rok za prijave.Povjerenstvo treba potvrditi liste ili, ukoliko utvrdi da ima nepravilnosti, vratiti ih podnosteljima na doradu u slijedećih 48 sati.
Izborne liste predali su Koalicija europska Crna Gora Milo Đukanović, Socijalistička narodna partija Srđan Milić, Demokratski front Miodrag Lekić, Pozitivna Crna Gora Darko Pajević, Koalicija Srpski nacionalni savez, Srpska sloga Ranka Kadića, te Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Bošnjačka stranka (BS), kao i četiri albanske stranke.

Koliki se značaj pridaje ovim izborima govori i činjenica da je koalicionu listu Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića, u okviru koje će nastupiti i Liberalna parija Andrije Popovića, predao osobno Đukanović.
Demokratska fronta (DF) Miodraga Lekića pokušala je okupiti sve oporbene snage, ali je u tome samo djelomično uspjela, jer joj je prišao samo jedan manji dio Socijalističke narodne partije (SNP), čime je samo podijelio tu do sada najjaču oporbenu stranku u crnogorskom parlamentu.
Hrvatska građanska inicijativa (HGI) je uvjerena da će na manjinskoj listi imati jednog zastupnika, do Bošnjaci očekuju napredak.
Šest albanskih stranaka ni nakon dvodnevnog vijećanja uz posredovanje nekih političara s Kosova nije se uspjelo dogovoriti o jedinstvenom nastupu, pa će se na izborima za tri zastupnička mjesta boriti s četiri liste.