"HRVATSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA - ODLUČNO"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 25. rujna 2012. - 14:06
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa, temeljem odluke Središnjeg odbora na predstojeće izbore 14. listopada 2012. izlazi samostalno, kako u Kotoru, tako i na državnoj razini. Ohrabreni travanjskim izborima u Općini Tivat, stalnim trendom rasta podrške građana kao i pokazateljima s terena, koji ukazuju na porast ugleda i povjerenja u javnosti, uvjereni smo u više nego dobar izborni rezultat. Prethodni angažman jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori, u zaštiti pojedinca, bez obzira na vjersku i nacionalnu odrednicu, uvjerava nas da smo na pravi način opravdali sastavnicu "građanski", koju nosimo u imenu.

Tijekom desetogodišnjeg postojanja na crnogorskoj političkoj sceni prepoznati smo kao konstruktivna, lojana i kreativna snaga društva. Velik je naš doprinos stvaranju neovisne Crne Gore, za koju smo se borili od prvoga dana. Kako smo sudjelovali u stvaranju države Crne Gore, tako želimo i hoćemo izgrađivati njezinu demokraciju i vladavinu prava. Nositeljica liste Hrvatske građanske inicijative je dosadašnja zastupnica u državnom Parlamentu, gospođa Ljerka Dragičević, koja se u predhodmom mandatu dokazala kao borac i zaštitnik interesa Hrvata i svih ostalih crnogorskih građana. Njenim neumornim trudom i angažiranjem izboren je cenzus od 0,35% za ulazak hrvatske stranke u Skupštini, a hrvatski jezik je ravnopravno zastupljen u Ustavu Crne Gore. Gospođa Dragičević je propoznatljiva po osebujnoj neposrednosti i jednostavnosti, što znaju mnogi građani u ime kojih je iznosila probleme pred zastupnicima u crnogorskoj Skupštini.
Hrvati, kao i ostali građani, moraju imati svoje političke predstavnike. Narod koji je u prošlosti dostigao vrhunce kulture i obogatio Crnu Goru kotorskom Katedralom, baroknim Perastom, Gospom od Škrpjela, brojnim palačama i crkvama, kao i znamenitim pomorcima i svecima, mora ostvariti svoj politički identitet. Zato, izaberite na predstojećim izborima listu "Hrvatska građanska inicijativa - Odlučno", jer svi su svoje izabrali.
Hrvatska građanska inicijativa