DUBROVNIK I KOTOR – GRADOVI I KNJIGE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 14. prosinca 2010. - 19:01
Autor: 

Projekt "Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige" kotorske Gradske knjižnice i čitaonice i Dubrovačke knjižnice, koji će financirati Europska unija, predstavljen je u Kotoru.
Cilj tog projekta je podizanje razine bibliotečne, kulturne i edukativne razmjene između građana i ustanova u pograničju između Hrvatske i Crne Gore.

Projekt suradnje dviju autentičnih kultura predstavili su Jasmina Bajo, projektna menadžerica i voditeljica kotorske Gradske knjižnice i čitaonice i Vesna Čučić, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica. Partneri na realizaciji projekta su NVO Prostry iz Podgorice i Matica Hrvatska - ogranak Dubrovnik.
Osnovni ciljevi projekta su izrada dvaju web portala kotorske knjižnice i Matice hrvatske te unaprjeđenje portala Dubrovačkih knjižnica, nabava knjiga crnogorskih izdavača za dubrovačke knjižnice i knjiga hrvatskih nakladnika za kotorsku knjižnicu i čitaonicu, zajednička predavanja za knjižničare, promocije i radionice o kazališnom stvaralaštvu, tiskanje publikacija i distribucija knjiga te promocije knjiga u Dubrovniku i Kotoru koje će nastati u tijeku provedbe projekta.
Projekt će sa po 70 tisuća eura za svaku stranu financirati Europska unija iz sredstava za prekogranični program Hrvatska-Crna Gora u okviru predpristupne potpore programa IPA Cross-Border. Projekt će biti proveden u idućih godinu dana.
Audio: Ivana Buđeli - Matica Hrvatska - ogranak Dubrovnik

Audio: Vesna Čučić- ravnateljica Dubrovačkih knjižnica

Audio: Jasmina Bajo - Rukovodilac Gradske biblioteke Kotor

Audio: Varja Đukić- NVO PROSTORY - Podgorica

Foto:Radio DUX