ZBIRKA PODATAKA O HRVATSKIM FOLKLORNIM I TAMBURAŠKIM SKUPINAMA I KLAPAMA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 09. studenog 2012. - 11:22
Autor: 

Odjel za kulturu Hrvatske matice iseljenika započinje novi projekt – izradu središnje zbirke podataka o svim hrvatskim folklornim i tamburaškim skupinama i klapama koje postoje u hrvatskome iseljeništvu i u manjinskim zajednicama u susjednim zemljama. Tako prikupljena zbirka bit će trajno predstavljena na web portalu Hrvatske matice iseljenika, a kada bude završena naći će svoje istaknuto mjesto i u postavi budućeg Muzeja hrvatskog iseljeništva. Istodobno će se skupine, orkestri i klape redom, kako materijali budu pristizali, predstavljati i u tiskanom obliku, u našem mjesečniku Matica.

Zbirka podataka o hrvatskim folklornim i tamburaškim skupinama i klapama poslužit će - i kao adresar i putokaz - za međusobnu komunikaciju hrvatskih društava širom svijeta, uključivši i društva u domovini, te kao sredstvo za uspostavljanje suradnje, razmjene gostovanja i različitih oblika stručne i prijateljske pomoći. Pozivamo folklorne i tamburaške skupine te klape iz hrvatskoga iseljeništva i manjinskih zajednica u susjednim zemljama na suradnju.
Molimo, pošaljite na adresu folklor@matis.hr slijedeće materijale i podatke:
1. FOTOGRAFIJU U BOJI VAŠE SKUPINE ILI KLAPE (rezolucije veće od 250 pix/inch)
2. PUNI NAZIV SKUPINE ILI KLAPE
3. ADRESU I E-MAIL ADRESU
4. DATUM I GODINU I MJESTO OSNUTKA
5. IME OSNIVAČA (NAZIV INSTITUCIJE ILI IME POJEDINCA)
6. BROJ GRUPA (SEKCIJA) KOJE DJELUJU UNUTAR SKUPINE
7. TRENUTNI UKUPNI BROJ ČLANOVA
8. IME I PREZIME PREDSJEDNIKA I UMJETNIČKOG VODITELJA (ili umjetničkih voditelja ako ih je više
9. BIOGRAFIJU SKUPINE (maksimalno 1500 znakova s prazninama) napisanu na hrvatskome jeziku te prevedenu na službeni jezik zemlje u kojoj živite)
10. KRATKI SADRŽAJ PROGRAMA KOJI IZVODITE (naziv točke, ime autora koreografije ili glazbe, tekstopisca, dirigenta i sl.)
Za sve dodatne informacije molimo obratite se voditeljici Odjela za kulturu HMI Srebrenki Šeravić, prof. na e-mail: folklor@matis.hr.
/matis.hr/