JUBILEJ KUD-A "BOKA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 18. studenog 2012. - 15:22
Autor: 

Kulturno umjetničko društvo "Boka" sinoć je u Domu kulture "Gracija Petković" velikim koncertom proslavilo 35 godina uspješnog rada.
Na svečanosti su dodjeljena priznja KUD-a "Boka" kolektivima i pojedincima koji su se posebno istakli u radu društva i podržavali njegov rad. Dobitnici priznanja su Centar za kulturu Tivat, Radio Tivat, SO Tivat i Turistička organizacija Tivat, Lazar Božović, Ana Raković, Edi Medošević, Stevan Novaković, Mladen Vidović, Predrag Sušić i Dragan Miljanić. Posebno priznanje dodjeljeno je Batu Orlušiću iz Udruženja folkloraša Crne Gore.

Prigodom velikog jubileja društva predstavljena je monografija „Samo se srcem dobro vidi" koja obrađuje period od samog osnivanja društva do današnjih dana autora Slavka Krstovića.
Na koncertu su nastupili kao gosti folklorni ansambli iz Trebinja, Novog Sada, Kotora, Dubrovnika i predstavnici više ansambala iz Podgorice.
Od osnivanja KUD „Boka" uspješno predstavlja našu zemlju na koncertima, festivalima i turističkim promocijama u inozemstvu, a posebno su zapažene turneje ovog ansambla u Francuskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Italiji, Grčkoj, Bugarskoj, republikama ex Jugoslavije, Albaniji, Španiji i drugim zemljama, a samo u ovoj godini nastupili su na 115 koncerata u našoj zemlji i inozemstvu.