PLESNA PREDSTAVA BALETSKE GRUPA BALLO

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. studenog 2012. - 12:20
Autor: 

Baletska grupa Ballo iz Podgorice predstaviće se tivatskoj publici u subotu, 1.prosinca plesnom predstavom sastavljenom iz dva djela, Čaura i Možda u kafeu. Baletski performans biće održan na velikoj sceni upravne zgrade Adriatic Marinas (bivši Dom vojske) u Porto Montenegru sa početkom u 20 sati.
"Čaura", djelo koje govori o potrazi za kreativnošću, slikovito prikazuje put koji vodi od zatvorenosti učmale, monotone, jednolične mase, ka otvaranju i otkrivanju sopstvenih vrijednosti, i slikovito prikazuje odnos kolektivnog i individualnog. "Možda u kafeu" je veseo prikaz ženske senzualnosti, koketnosti i različitosti karaktera, koji opisuje žensku spremnost da osvoji pažnju, šarmira, dobro se zabavi u univerzalnoj atmosferi jednog kafea.

Ballo je renomirana baletska trupa iz Podgorice koja ima za cilj razvoj i afirmaciju baletske umjetnosti u Crnoj Gori, i bavi se umjetničkom igrom kroz njen savremeni scenski izraz.
Baletsku grupu sačinjavaju koreografi Tamara Vujošević Mandić i Slavka Nelević i igrači: Nina Braletić, Nataša Milović, Sanja Vujović, Julija Milačić, Ivana Drakić, Ana Babac, Marko Radonjic i drugi.
Najznačajnije predstave trupe Ballo su Umir (2002), Requiem (2004), Mozda u kafeu (2005), Patricijin vez (2007) i Čaura (2010).
Ulaz je slobodan.