"TRAGOM JEDNE PJESME"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 01. prosinca 2012. - 11:19
Autor: 

Sinoć je u Tivtu održana pjesničko-glazbena večer pod imenom "Tragom jedne pjesme", kojom je obilježena 45. godina od nastanka, sada već antologijske skladbe, "Bokeljska noć", autorice Maje Perfiljeve. Brojni posjetitelji su prije početka manifestacije pogledali izložbu fotografija i slika, Ane Stipanić, Marka Rajčevića i Slavke Kordić.
Na samom početku večeri, pjesmu "Bokeljska noć" izveli su Edita Slaby i Stefan Čelanović uz pratnu Glazbenog prosvjetnog društva Tivat, kojim je ravnala profesorica Martina Lukšić.

"Drago mi je što su i Kotorani došla na feštu za nas Tivćane", rekao je gradonačelnik Miodrag Kankaraš, a zatim nastavio: "Hvala Maji što je cijelo vrijeme bila s nama, što je bila na liniji Zagreb-Tivat, ne Zagreb-Sarajevo, što je ostavila jedan pečat za stvaralaštvo, ne samo kad je Tivat u pitanju, nego cjelokupna crnogorska umjetnost i mnogo šire".
Nakon riječi predsjednika Općine Tivat svoje stihove kazivali su pjesnici Dragan Popadić, Tamara Milenković, Stefan Surlić, Lejla Šabić i Miomir Maroš.
U glazbenom dijelu programa, pored Edite Slaby, nastupili su i Andrijana Božović, Nikola Radulović iz grupe Perper, Dušanka Belada i Nikola Biljin-Trtica. Oni su pjevali poznate skladbe Maje Perfiljeve, "Sanjam", "Da sam ja netko", itd.
Maja Perfiljeva je rođena u Tivtu, gdje je provela djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana za Boku. Zavičaju je posvetila više pjesama, a najpoznatija je Bokeljska noć. Perfiljeva je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, živi u Zagrebu i Tivtu, a posljednjih godina vodi Pjesničku školu.
Audio: Maja Perfiljeva "Ispili smo zlatni pehar"

Audio: Dragan Kankaraš, predsjednik Općine Tivat

Audio: Miomir Maroš "Sve je u vezi na svijetu"

Audio: Stefan Surlić "Maja Perfiljeva"

Audio: Tamara Milenković "Poljubac"

Audio: Lejla Šabić "Obala"

Audio: Dragan Popadić  "Boka"