IZLOŽBA "RANJENI GRAD - DUBROVNIK 1991."

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. prosinca 2012. - 11:13
Autor: 

U izložbenom prostoru Luža u Dubrovniku juče je otvorena izložba "Ranjeni grad - Dubrovnik 1991." te predstavljena istoimena knjiga, čime je počelo ovogodišnje obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja, koji se slavi na blagdan Svetoga Nikole, 6. prosinca.
Izložba "Ranjeni grad - Dubrovnik 1991." je na uspomenu i sjećanje na ratnu 1991. godine kada su dubrovačka djeca u prosincu 1991. pripremila izložbu svojih crteža, u kojima su ispričali priču o patnji svoga grada tijekom srpsko-crnogorske agresije na jug Hrvatske.

Na inicijativu Slobodana Langa okupilo se 20 -tak autora ove izložbe koji su danas već odrasli ljudi. Knjigu crteža, koja je svojevrsni podsjetnik na dječje iskustvo odrastanja u ratnim uvjetima kao i podsjetnik na jedan grad i jedno vrijeme, predstavili su Slobodan Lang, don Stanko Lasić, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, maestro Đelo Jusić, Branko Čulo i Alojzije Prosolij.
Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja traje do 7. prosinca, a središnji događaj je na Svetoga Nikolu, 6. prosinca, kada će na dubrovačkom groblju Boninovo biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, upriličen mimohod gradske glazbe dubrovačkim Stradunom te održan svečani koncert u Franjevačkoj crkvi Male Braće.