LANGE: NA PREGOVORE O PREVLACI TREBA OBRATITI POZORNOST

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 04. prosinca 2012. - 10:48
Autor: 

Šef odjela za Crnu Goru i Hrvatsku u Općoj upravi za proširenje Europske komisije izjavio je u ponedjeljak u Podgorici da granično pitanje na Prevlaci između Crne Gore i Hrvatske neće izravno utjecati u procesu pregovora Europske unije i Crne Gore, ali da na to pitanje treba obratiti pozornost.
Lange je, na konferenciji za novinare, kazao da i EK ohrabruje Crnu Goru i sve države regije da nađu rješenja za sva otvorena pitanja, kao što je Prevlaka, i druga granična pitanja između susjednih zemalja.

"To je proces koji bi trebao biti sad lansiran i odvijati se tijekom pregovora, ali trenutno ne vidim da ima bilo kakav izravan utjecaj na napredak, vezano uz pregovore, no to je nešto što treba pratiti", kazao je on dodajući „da su ovih dana u tijeku neki pregovori između dviju država".
Lange je rekao da EK prati formiranje nove vlade i da očekuje nastavak konstruktivne suradnje.
"Očekujemo da ćemo s novom vladom raditi konstruktivno kao s prijašnjom posebno kada su u pitanju europske integracije. Moramo nastaviti raditi na pitanjima vladavine prava i upravo to ćemo profesionalno raditi i ništa drugo", rekao je Lange.
On je napomenuo da postoji mogućnost da EK zakaže konferenciju na razini vlada zemalja članica 18. prosinca na kojoj bi bilo riječi o napretku Crne Gore u EU integracijama.
Lange je rekao da nema potrebe uvoditi novi vizni režim Crnoj Gori.