EKO NOVOGODIŠNJE DRVO ZA 2013

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. prosinca 2012. - 22:19
Autor: 

Ekološka radionica i predavanje inžinjerke hortikulture Tanje Krstović, u sklopu akcije „Eko novogodišnje drvo za 2013", održano je u utorak 11. prosinca u Međunarodnoj školi Knightsbridge, sa ciljem edukovanja djece o značaju zaštite šuma i njihovoj ugroženosti naročito u vrijeme novogodišnjih praznika.
Djeca su pažljivo pratila i aktivno učestvovala u predavanju o tome koji izbor je bolji, plastična jelka ili drvo ubrano u šumi, kakve su posljedice siječe šuma, kako drvo ukrasiti različitim plodovima iz prirode, ali i o tome kako se nekad kitio lovor u Boki. Uslijedila je izrada ukrasa od prirodnih materijala, kojim će biti okićenoveliko novogodišnje drvo sa busenom, visine preko dva metra.

Eko novogodišnje drvo će zajedničkim snagama kititi djeca Tivta, u petak 14.prosinca sa početkom u 15 sati, u Zbirci pomorskog nasljeđa. Nakon praznika, drvo kojim planiraju dočekati Djeda Mraza biće posađeno u velikom gradskom parku.
Akciju „Eko novogodišnje drvo za 2013" realizuje NVO Djeca Tivta – Dječji Savez u saradnji sa OŠ Drago Milović, predškolskom ustanovom Bambi i Međunarodnom školom Knightsbridge iz Tivta, uz podršku kompanije Adriatic Marinas.
Knightsbridge School International Montenegro (KSI Montenegro), član globalne mrežemeđunarodnih škola utemeljena je u rujnu 2010. godine u okviru projekta Porto Montenegro, nudeći jedinstven i prijemčiv pristup obrazovanju. Škola pruža obrazovanje učenicima uzrastaod 3 do 11 godina kroz primjenu u svijetu priznatog International Baccalaureate (IB) nastavnog programa.