TURZA POSJETIO RADIO MARIJU

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. prosinca 2012. - 10:54
Autor: 

Predstavnik Radio Marije u Crnoj Gori don Dejan Turza obišao je 13. prosinca prostorije Radio Marije na Jordanovcu u Zagrebu te se susreo s glavnim urednikom o. Stjepanom Fridlom. Djelatnici i volonteri Radio Marije upoznali su ga sa svojom djelatnošću, tehničkom opremom i strukturom organizacije. Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici, Turza je rekao da se raduje što ima prigodu upoznati djelatnost vodeće regionalne obitelji Radio Marije te da će mu to iskustvo svakako biti važno u nadolazećim aktivnostima.

"Uz blagoslov mons. Ilije Janjića, kotorskog biskupa, i mi u Crnoj Gori imamo Statut Radio Marije te osobe oraspoložene za volontiranje i rad na radiju. Direktor radija je don Pavao Medač a predsjednica Udruge Marina Brainović", rekao je Turza, istaknuvši kako još uvijek nemaju dozvolu za frekvenciju te im je svaka podrška životno potrebna. "Postojimo, ali još uvijek nas se ne čuje, stoga smo iznimno zahvalni na podršci i molitvi koju nam vaša obitelj Radio Marije u Hrvatskoj pruža. Za sada, zahvaljujući susretljivosti direktora Radio Duxa - radija hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, Mira Marušića, planiramo imati jednu religiozno-informativnu emisiju. I sam Radio Dux ima određenih zapreka u svome radu, tako što unatoč tome što posjeduje svu potrebnu opremu za bolju radio-difuziju signala, već tri godine nisu dobili potrebne dozvole za njihovo korištenje čime bi se čuli u cijeloj Boki kotorskoj", istakao je don Dejan Turza.
Urednik Fridl zahvalio je dragom gostu na dolasku te je rekao kako je Radio Marija maleno sjeme koje rađa bogatim plodovima te da se prijateljstvo, koje je s Radio Marijom u Crnoj Gori započelo na ovogodišnjem Svjetskom susretu obitelji Radio Marija u talijanskom gradu Collevalenzi, i dalje nastavlja i njeguje kroz molitvu te otvorenost za svaki daljnji oblik suradnje.
Nakon susreta don Dejan Turza je za emisiju "Hodaj uza me i budi mi prijatelj" posvjedočio kako je biti svećenik u Crnoj Gori, suradnji s Dubrovačkom biskupijom te o raznim kreativnim oblicima pastorala: od pastorala ljepote za hodočasnike, Danima bokeljskih svetaca i blaženika u Godini vjere te pastorala s mladima i obiteljima u Kotorskoj biskupiji.
/www. ika.hr/