PREZENTIRANA VINA DUBROVAČKO - NERETVANSKE ŽUPANIJE U BUDVI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 05. veljače 2011. - 19:34
Autor: 

Hrvatska gospodarstvena komora Crne Gore, Županijska gospodarstvena komora Dubrovnika i NVO Hvatsko građanasko društvo iz Kotora prezentirali su vina Dubrovačko - neretvanske županije u hotelu "Splendid". Regiju Pelješca, Korčule i Konavala, sa oko dvije tisuce hektara zasađenog vinogradima, predstavilo je desetak proizvodzača vise vrsta vina dobijenog od sorti maraštine malvazije, plavaca malog i pošipa.
"Povod prezentacije vina je obiljezavanje proslave Svetog Tripuna u Kotoru tradicije duge XII stoljeća, koja oznacava kulturno civlizacijska stremljenja jedne zajednice u očuvanju svih kulturnih vrijednosti" kazao je otvarajući prezentaciju ravnatelj Hrvatske gospodarske komore Crne Gore Damir Pinjatić.

Predsjednica gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije Terezina Orlić izrazila je zadovoljstvo danasnjom prezetacijom i ukazala na znacaj ovakvih prezentacija kako bi se hrvatski proizvođači vratili na tržista koja su upoznata sa kvalitetom hrvatskih vina.
Somelijer Josip Klapinić uz zvuke dubrovackog tria "Toneto" uspješno je przentirao vina s juga Hrvatske brojnim gostima.
Audio: Damir Pinjatić direktor Hrvatske gospodarstvene komore CG

Audio: Terezina Orlić Predsjednica Županijske gospodarstvene komore

Foto: Radio DUX