POČETAK GRADNJE „LUŠTICA BAY“-DESET ZGRADA SA APARTMANIMA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. siječnja 2013. - 21:52
Autor: 

Kompanija „Luštica Development“ iz Tivta uputila je ovih dana Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje gradjevinske dozvole za gradnju prvih objekata u sklopu svog projekta „Luštica Bay“ na tivatskom dijelu istoimenog poluostrva u Boki.
Kompanija čiji je 90%-tni vlasnik egipatsko-švajcarski konzorcijum „Orascom“, a ostatak akcija pripada Vladi Crne Gore, predala je zahtjev za gradnju objekata na katastarskim parcelama 1100 KO Radovići i 445 KO Nikovići, u zahvatu za „Orascom“ posebno donesenog, DUP-a „Donji Radovići Centar“.

„Ministarstvu održivog razvoja i turizma smo podnijeli zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju prvih deset apartmantskih objekata (C i D zgrade) sa ukupno 72 apartmana prema glavnom projektu. Ukupna površina je oko 8.000 metara kvadratnih bruto.”- potvrdjeno je iz “Luštice development” posredstvom njihove PR agencije “Magna”.
Iz menadžmenta “Luštice Develeopmenta” precizirali su da je u toku tender za izbor izvodjača radova na izgradnji prva 72 luksuzna apartmana u sklopu kompleksa. “Početak gradnje je planiran na proljeće, a izgradnja ce trajati dvije godine. Procijenjena vrijednost radova je 15 miliona eura.”- saopštavaju iz “Luštica Developmenta”.
Inače, do sada je na Luštici probijeno dvadesetak kilometara dužine novih puteva, izgradjeno je prvo golf-vježbalište u Crnoj Gori i počelo je uredjivanje terena za izgradnju prvog, tzv. šampinskog golf igrališta sa 18 rupa koje dizajnira američka kompanija “Gary Player Design”.
"Orascom" namjerava da u narednih 20 godina na oko 6,8 miliona kvadrata zemljišta na Luštici izgradi luksuzni novi turistički grad sa 8 hotela kapaciteta 2,2 tisuće soba kategorije 3 do 5 zvezdica, 1.600 apartmana, 750 rezidencijalnih vila, sa gradskim centrom sa svim potrebnim pratećim sadržajima – shoping centrom, školom, zdravstvenim ustanovama, dvije marine, konferencijskom dvoranom, posebnim „Thalasso centrom", te terenom za golf od 18 rupa.
Projekat „Luštica Bay" vrijedan je 1,1 milijardu eura.
Siniša Luković