POČELA KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. - 11:02
Autor: 

Jučer je u Tivtu počela Katolička malonogometna katolička liga "Sveti Tripun" za sezonu 2012./2013.. Počasni udarac s centra izveo je msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski.
Ove godine sudjeluju pet momčadi i to su: "Sveta Ana", iz Đurića, "Sveti Petar", iz Bogdašića, "Sveti Antun", iz Lepetana, "Sveti Matej", iz Dobrote i "Sveti Ivan", iz Kavča. Utakmice će se igrati jedanput tjedno, po prinicipu "svatko sa svakim", prema Bergerovim tablicama, nakon čega ćemo dobiti pobjednika s najviše osvojenih bodova.

Katolička malonogometna liga "Sv. Tripun" želi ponuditi novu dimenziju sporta oslobođenu nasilja, dopinga i gladijatorstva; poticati lokalnu zajednicu na što bolju komunikaciju među različitim dobnim, socijalnim i kulturološkim skupinama te bolju suradnju u župnim zajednicama; razvijati tjelesnu i duhovnu stranu ljudskog bića, redovitu fizičku aktivnost i evanđeosku poruku ljubavi.
Prije svake utakmice sudionici se pomole. Psovka se smatra teškim prekršajem, nakon kojeg slijedi isključenje.
Msgr. Ilija Janić u kratkom je nagovoru pozdravio sve nazočne i zazvao Božji blagoslov. Tom prigodom izrazio je radost što ovakva manifestacija okuplja mlade i podstiče njihov duhovno-tjelesni razvoj.
Jučer su odigrane dvije utakmice: "Sv. Ivan" Kavač - "Sv. Petar" Bogdašići 3:4 i "Sv. Matej" Dobrota - "Sv. Antun" Lepetane 1:3. Slobodna je bila momčad "Sv. Ana" Đurići.
Obje utakmice pokazale su zavidni nivo kvalitete igre, borbenost ali i korektnosti igrača. Po jednoglasnoj ocjeni stručnoga suda i oduševljenih gledatelja najbolji igrač I. kola je golman Marko Vrdoljak.